ТОП-5 брендів шотландського віскі, популярних у світі

Шотландці та ірландці досі оскаржують право називатися батьківщиною сучасного віскі. Але факт залишається фактом: саме скотч вважається найбільш продаваним міцним алкоголем. Бурбон, а тим паче Irish Whiskey помітно йому поступаються, і без будь-яких перспектив домогтися паритету. 

Примітно, що в маленькій Шотландії працює понад 120 віскікурень, виробляючи близько 2000 брендів скотчів. Не всі з них відомі і доступні в Україні, тому українцям буде цікаво ознайомитися з найкращими марками цього чудового напою.

Класифікація скотчів

За великим рахунком усі віскі поділяються на односолодові та купажовані (блендовані). Детальніша класифікація scotch whiskey має такий вигляд:

  • Односолодові. Варяться виключно з ячмінного солоду з додаванням води, технологія подвійної дистиляції передбачена законом.
  • Зернові. Тут, крім ячменю, можуть використовуватися інші зернові культури, причому не обов’язково складені. 
  • Купажовані. 
  • Купажовані солодові. 
  • Купажовані зернові. 

ТОП-5 скотчів

Якщо вас занесло до Великої Британії, можете особливо не переживати з приводу вибору шотландського скотчу: навіть віскі невідомого вам бренду буде гідним того, щоби його продегустувати. Але в Україні варто починати знайомство з цим чудовим напоєм з відомих і популярних брендів.

Johnnie Walker

Популярний купажований scotch, що незмінно входить до десятки найкращих віскі у світі. Включає 7 марок, найпопулярнішою з яких вважається Red Label, блендований з 9 сортів спиртів з витримкою 3-5 років. Трохи менш популярний Black Label, під час виготовлення якого використовується близько 40 спиртів.

Chivas Regal

Напій люксового сегмента, що вирізняється тривалою витримкою. Навіть у назвах найбільш затребуваних марок вказується термін витримки. Найдоступнішим і найбільш продаваним, зокрема в Україні, є віскі Chivas Regal 12. До речі, 12 років – мінімальний час настоювання скотчів цього бренду. У продажу є і марки 25-річної витримки, наприклад, The Icon. 

Glenfiddich

У цього міцного напою, як і у Chivas Regal, однаковий регламентований термін витримки, не менше 12 років. Незалежно від лінійок віскі (їх у бренду три), їх можна легко впізнати за етикеткою, на якій зображена голова оленя (Glenfiddich у перекладі з шотландської означає «Оленяча долина»).

Glenlivet

Найкращий односолодовий scotch сучасності, але досить дорогий. З цієї причини він за обсягами продажів трохи поступається Glenfiddich. Під час його виготовлення використовують тільки добірні місцеві компоненти.

Ballantine’s

Один із найдоступніших scotch whiskey, але з гідними смаковими характеристиками. Мінімальний термін витримки становить три роки, але в портфелі бренду є 30-річні елітні віскі.

Втім, справжні знавці під час вибору шотландського віскі орієнтуються не тільки на бренд: значення має і регіон виготовлення, і тип напою, його витримка, міцність і навіть ємність пляшки. В Україні найбільша колекція скотчів (близько 200 брендів) представлена в маркеті алкогольних штук Маудау, що пропонує чудові умови як для оптових, так і роздрібних покупців.


Зверніть увагу!

НАДМІРНЕ СПОЖИВАННЯ АЛКОГОЛЮ ШКІДЛИВЕ ДЛЯ ВАШОГО ЗДОРОВ’Я

Поширити:

Залишити коментар:

коментар