Онуфріївська громада провела в останню путь двох загиблих воїнів

Фото: Кропивницька міська рада

Онуфріївська територіальна громада продовжує втрачати своїх земляків у російсько-українській війні.

Про це повідомляє Перша електронна газета з посиланням на Онуфріївську селищну раду.

8 серпня 2023 року під час виконання бойового завдання у районі населеного пункту Роботине Запорізької області загинув командир бойової машини – командир 1 відділення 1 механізованого взводу 5 механізованої роти 2 механізованого батальону військової частини А4674, молодший сержант Віктор Більчич.

Народився Віктор 27 грудня 1991 року в селищі Павлиш. Після навчання в Павлиській школі ім. В. О. Сухомлинського вступив до Кременчуцького професійно-технічного училища №26, здобув професію слюсаря-ремонтника.  Працював спочатку на Кременчуцькому вагонобудівному заводі, згодом – на різних сільгосппідприємствах у селищі Павлиш.

У перший день повномасштабної війни він пішов у другий відділ ТЦК та СП (військкомат) і був зарахований у ряди ТрО. Проходив службу в роті охорони.

14

15

Сьогодні, 22 серпня, Онуфріївка  попрощалася з воїном-захисником Анатолієм Галетою.

Народився Анатолій в Онуфріївці 11 травня 1978 року.  Закінчивши 8 класів місцевої школи,  влаштувався працювати на Кременчуцький автозавод.

Згодом Анатолій змінив місце роботи, працював у приватній фірмі збиральником меблів.

19 січня 2023 року Анатолія мобілізували. Протягом трьох місяців перебував в учбовій частині. Потім був направлений у Німеччину, де проходив навчання впродовж місяця.

Його військовий підрозділ був направлений на Донеччину. Анатолій брав участь у бойових діях поблизу населеного пункту Костянтинівка, де отримав травму і був місяць на лікуванні. Після чого продовжив службу.

26 червня чоловіка з тяжкими пораненнями доставлено до лікарні імені Мечникова у місті Дніпро. Там лікарі боролися за його життя вісім днів.  а далі Анатолія Галету евакуювали  до медичного закладу міста Вінниця.

Помічник гранатометника З механізованого відділення 3 механізованого взводу 4 механізованої роти 2 механізованого батальйону військової частини А4718, солдат Анатолій Володимирович Галета помер зранку 17 серпня, після трьох зупинок серця.

16

17

Нагадаємо,  на війні загинув 43-річний захисник з Кіровоградщини

Читайте також: Кропивницький провів в останню путь трьох загиблих воїнів (ФОТО)

Поширити:

Залишити коментар:

коментар