Кропивничани вшанували пам’ять загиблого під Бахмутом журналіста

У Кропивницькому, в бібліотеці імені Дмитра Чижевського кропивничани – друзі та близькі, згадували полеглого земляка – Героя, антрополога, журналіста Євгенія Осієвського.

Про це повідомляє Перша електронна газета з посиланням на Кропивницьку міську раду.

У вшануванні пам’яті загиблого під Бахмутом 22 травня захисника України взяла участь заступниця начальника ОВА, депутатка Кропивницької міської ради Катерина Колтунова.

Євгеній Осієвський пішов добровольцем до ЗСУ у листопаді 2022 року, служив на посаді стрільця-санітара у 77 аеромобільній бригаді. У перервах між бойовими виходами підготував свою останню публікацію – інтервʼю з британським генетиком Адамом Радерфордом. Інтервʼю опубліковано у виданні «Куншт» за пʼять днів до його смерті.

“Зараз українці втрачають найкращих, але щоб ці втрати не були марними ми маємо говорити про них, показувати та ставити за приклад молодому поколінню, щоб нашим дітям не довелось переживати те, що переживають ці молоді люди. Таким чином, ми створимо таку Україну за яку боровся Євгеній, ми на своїх місцях будемо за це боротись”, – звернулась до учасників акції пам’яті Катерина Колтунова.

1

2

Нагадаємо, у Кропивницькому попрощалися із захисником, який воював в Іраці та ЗСУ

Читайте також: вічний політ: історія загибелі пілота винищувача Міг-29 з Кропивницького

Поширити:

Залишити коментар:

коментар