Учитель з Кіровоградщини став співавтором навчальної програми НУШ

© pixabay.com

Учитель зарубіжної літератури Новоукраїнського ліцею «Лідер» Олександр Каєнко став одним з авторів модельної навчальної програми з зарубіжної літератури для 7-9 класів.

Про це повідомляє Перша електронна газета за інформацією МОНУ.

Програму розробляли відповідно до “Концепції Нової української школи”, затвердженої у 2016 році. Однією з її особливостей є відсутність російських авторів. Це принципова позиція авторів через російську агресію проти України.

До авторського колективу, окрім Каєнка, увійшли:

  • Валентина Снєгірьова – старший науковий співробітник Інституту педагогіки НАНУ,
  • Оксана Бушакова – вчитель-методист ліцею міста Могилів-Подільський,
  • Ірина Горобченко – вчитель-методист Центру професійного розвитку педагогічних працівників у Полтавській області.

Наказом Міністерства освіти і науки України від 24 липня, програма рекомендована до використання у закладах загальної середньої освіти з українською мовою навчання та в класах з мовою навчання національних меншин.

«Мені здається, що наша програма допоможе дитині побачити картину світу у більш повному вигляді, ніж те, що було раніше. Ми маємо готувати дитину до великого, різнобарвного, інколи жорстокого життя. Літературний твір – це своєрідний тренажер, певна модель. Я дітям завжди говорю: «Якщо ви зрозумієте цю модель, можливо, вам в житті не доведеться наступати на ті самі граблі.», – зазначив Олександр Каєнко.

Ознайомитися з Програмою можна за посиланням.

Читайте також:

Поширити:

Залишити коментар:

коментар