У Кропивницькому запрацює автошкола для осіб з інвалідністю

Ілюстративне фото

Осіб з інвалідністю навчатимуть водінню у відповідній автошколі у Кропивницькому. 

Про це під час брифіну повідомила проректорка Донецького державного університету внутрішніх справ, кандидат юридичних наук, професор , полковник поліції  Олена Волобуєва інформує Перша електронна газета.

Це унікальний проект, який реалізує МВС України за ініціативою першої леді України Олени Зеленської у співпраці з ГО “Безбар`єрність”. Він покликаний дати змогу людям з інвалідністю пройти навчання у спеціалізованих закладах, скласти іспити й отримати водійське посвідчення.

Вітак, за словами Олени Волобуєвої наразі вже двоє осіб з інвалідністю відвідують автошколу на базі Донецького державного університету  і ще четверо готують відповідні документи. Сюди входить заява, фотокартка, медична довідка, паспорт та ідентифікаційний код. Жінка зазначає, що до навчання допускають лише тих, чий діагноз дозволяє керувати транспортним засобом. Ліцензійний обсяг слухачів – 60 осіб.

Всього навчальний процес займає 104 години з яких 64 – теоретична частина та підготовка, а 40 -практична.  Бажаючих освоїти водіння чекають досвідчені інструктори,  автомобільний майданчик, 8 автомобілів обладнані для осіб з інвалідністю і облаштовані відповідно до потреб санвузол та пандус.

Навчання для осіб з інвалідністю коштує 6 тисяч гривень, для інших відвідувачів 9,5 тисяч. Програма передбачає безкоштовне відвідування для учасників бойових дій.

Деталі можна дізнатися за телефоном  096 082 49 21 , або за адресою вулиця Велика Перспективна,1. 

Нагадаємо,  Кропивницькі спортсмени з інвалідністю змагались у всеукраїнському легкоатлетичному чемпіонаті

Читайте також: як військовому з пораненням чи інвалідністю отримати грошову допомогу

Поширити:

Залишити коментар:

коментар