У Приютівці спантеличені можливим перейменуванням селища

Очільник Приютівської ОТГ Андрій Коломійцев висловився з приводу рішення Нацкомісії зі стандартів державної мови з рекомендацією запропонувати нову назву в установленому законодавством порядку смт Приютівка.

Свою позицію він висловив у ФБ, повідомляє Перша електронна газета.

«Напевно, для всіх було неочікувано побачити рішення… Що це за орган та що означає рекомендація, ми ще розбираємось. Велике здивування викликала невідповідність назви населеного пункту лексичним нормам української мови, що, зокрема, стосується російської імперської політики (російської колоніальної політики). Поки чекаємо на офіційне повідомлення щодо подальших дій, спробуємо вивчити походження назви Приютівка. Вікіпедія такої інформації не дає. Звертаюся до знавців історичних фактів за допомогою. Бо, як на мене, то зараз і так вистачає клопотів, ніж займатися перейменуванням. Але все може бути. То вже буде інша історія», – написав він.

Нагадаємо,  фахівці згаданої комісії склали перелік із 1400 населених пунктів, які рекомендують перейменувати на виконання закону «Про засудження та заборону пропаганди російської імперської політики в Україні та деколонізації топонімії».

Читайте також:

Поширити:

Залишити коментар:

коментар