СБУ Кіровоградщини викрила трьох колаборантів

© DW

СБУ в Кіровоградській області викрила ще трьох колаборантів – громадян України, які добровільно погодилися на співпрацю з окупаційною владою. Вони очолили керівні посади в органах МНС та федеральної служби виконання покарань на тимчасово окупованих територіях України.

Про це повідомляє Перша електронна газета з посиланням на СБУ в Кіровоградській області.

Серед них – двоє мешканців Херсонської області, які після окупації частини регіону погодилися на пропозицію ворога обійняти посади «начальника пожарной части пгт Нижние Серогозы УМЧС в Херсонской области», що діє на території Генічеської ОТГ та начальниці відділу по роботі з персоналом «Управления федеральной службы исполнения наказаний в Херсонской области» на тимчасово окупованій території Скадовського району.

Третім зловмисником виявився мешканець Луганської області, який також погодився працювати на ворога та обійняв посаду «старшего инспектора гпсо мчс лнр» на території Луганської області.

Відомо, що колаборанти, погодившись на співпрацю з акупантами, відразу отримали підвищення по службі та обійняли керівні посади. Основним обов’язком колаборантів було залучити на службу до окупаційної влади якомога більше місцевих мешканців – своїх колег по службі, які не виконали вказівку укранського керівництва та не виїхали на підконтрольну Україні територію з початком окупації.
На основі зібраних СБУ доказів двом зловмисникам повідомлені підозри за ч.5 ст. 111-1 КК України , третьому – за ч.7 ст. 111-1 КК України (колабораційна діяльність).

Нагадаємо, в Онуфріївській громаді викрили любителя «руzzкого міра»

Читайте також: на Кіровоградщині судитимуть 21-річну зрадницю, яка збирала розвіддані для росії

Поширити:

Залишити коментар:

коментар