Допомога Херсону, перевірка укриттів та мультипредметний тест під час тривоги,- підсумки ОВА

Сьогодні, 9 червня, начальник Кіровоградської ОВА Андрій Райкович під час брифінгу обговорив готовність області приймати переселенців з Херсонщини, резутати перевірки укриттів та перебіг чергової сесії мультипредметного тесту.

Про це овідомляє Перша електронна газета.

Відтак, очільник ОВА наголосив, що Кіровоградщина у разі необхідності  готова приймати людей, перш за все із затоплених територій Херсона. До прикладу, у Голованівському районі під розміщення ВПО підготували понад п’ять тисяч місць.

“Як тільки отримаємо повідомлення про таку потребу, почнемо евакуацію. Ми можемо вивезти власним спеціалізованим транспортом або ж потягом.  Але поки що великої кількості людей немає. Населення переміщується на власному транспорті або ж за власною потребою”, – розповів Андрій Райкович.

Додав, що на територію Херсонщини з перших годин трагедії на Каховській ГЕС виїхали рятувальні загони ДСНС з відповідною технікою та фахівцями. Наразі вони займаються евакуацією людей та розміновуванням територій. Подякував волонтерам за гуманітарну підтримку постраждалого населення. Зазначив, на сьогодні потребу в ній задовольнили.

“Ми також готуємося до моменту, коли рівень води почне спадати. Херсонщина потребуватиме техніки для промивки каналізаційних мереж, для вивезення сміття, окрім цього, не варто забувати про електроенергію. Вже зараз під цю потребу зарезервували бригади електриків, які вже працювали на відновленні електромереж. Звісно, що наразі електроживлення на затоплених територіях вимкнене, але мережі так чи інакше потрібно буде змінювати або ж приводити до ладу. Тож готуємо бригади високовольтників, це Міськсвітло та Кіровоградобленерго”,- повідомив очільник ОВА.

Прокоментував також і стан укриттів на Кіровоградщині.

“Після київської трагедії ми поновили системні перевірки сховищ. Перевірили фактично всі об’єкти.  Проблем достатньо, однак їх можна виправити. Всі громади отримали завдання виділити додаткове фінансування , аби забезпечити  доступність укриттів. В сільській місцевості пристосованим об`єктом укриття може бути і бетонний підвал будинку, він все рівно може врятувати людину в разі дронової або ракетної атаки “,- зазначив Андрій Райкович.

Наразі на Кіровоградщині є 2378 об’єктів укриття, з них 652- захисні споруди, 1726 – найпростіші пристосовані сховища.

Відтак, за даними начальника ОВА, 2212 укриттів є придатними, близько 4 – не діють, внаслідок припинення діяльності  об’єкту господарювання, на якому вони розміщенні, і 162- не придатні до укриття населення.

Щонайменше 30 об’єктів мають бути поверненими до придатності після наведення в них ладу.

Голова ОВА наголосив на необхідності відповідного облаштування сховищ на території освітніх закладів, оскільки під час цьогорічного складання мультипредметного тесту випускниками, яких  було 6698, неодноразово лунав сигнал повітряної тривоги. Дітей перемістили до укриття, після чого додали 30-хвилинний ліміт часу.

Нагадаємо, як підтримати мешканців Херсонщини, постраждалих від підтоплення

Читайте також: Кіровоградщина відправила на Херсонщину ще одну партію гуманітарної допомоги

Поширити:

Залишити коментар:

коментар