Чи змінюватимуть у Кропивницькому тариф на проїзд

Тарифи на проїзд у комунальному транспорті Кропивницького поки не переглядатимуть.

Про це повідомляє Перша електронна газета з посиланням на Кропивницьку міську раду.

Наразі поїздка в автобусі коштує 7 гривень, тролейбусі – 6, а в маршрутці – 10.

“Вартість проїзду у комунальному транспорті та маршрутних таксі у Кропивницькому поки лишається чинною. Звісно, всі ми бачимо, як зросли ціни на все, у тому числі і на пальне та запчастини до автотранспорту. Крім того, з 1 червня підвищилися тарифи на електроенергію, яка є основною складовою ціноутворення тарифів на проїзд в комунальному електротранспорті. Але, щоб переглянути тарифи на проїзд, потрібно, щоб перевізники і керівники комунальних транспортних підприємств подали економічні розрахунки і обгрунтування збільшення вартості проїзду”, – пояснив начальник управління транспорту та зв’язку Кропивницької міської ради Віктор Житник.

За словами Віктора Житника, перевізники, які здійснюють пасажирські перевезення маршрутними таксі, уже говорять, що тариф на проїзд треба піднімати, бо вартість запчастин зросла максимально вдвічі, пальне здорожчало в 1,5 раза. Крім того, не вистачає водіїв, адже багато з них пішли на фронт захищати країну. Не зважаючи на це, переконаний посадовець, вони мусять виконувати умови договору і забезпечувати вечірні рейси.

“Зараз водії маршруток виїхали в час пік, забрали пасажирів і в 19:00 на маршрутах нікого немає. А люди, які працюють до 22:00, не можуть добратися додому після роботи. Так, комунальний транспорт працює до пізнього часу, але ж він не покриває усі віддалені мікрорайони. Тому перевізники мусять виконувати умови договору і дотримуватися графіків. Про це ми наголошуємо їм на кожній нараді”, – зазначає Віктор Житник.

Керівник управління припускає, що перевізники і комунальне автотранспортне підприємство ініціюватимуть перегляд тарифів на пасажирські перевезення, бо на те є об’єктивні підстави. Але якими вони будуть – поки не відомо, адже економічні розрахунки ще перевірятимуть фахівці і обговорюватиме громадськість міста.

Нагадаємо, між Вільшанкою і Голованівськом з’явиться новий автобусний маршрут

Читайте також: у Новомиргородській громаді запустили соціальний автобус. Поки тестують

Поширити:

Залишити коментар:

коментар