На Кіровоградщині презентували проєкт з підтримки постраждалих від сексуального насильства

У Кіровоградській ОВА відбулась презентація проєкту «Вистоїмо разом. Вдосконалення системи підтримки постраждалих від сексуального насильства, пов’язаного з конфліктом/СНПК».

Про це повідомляє Перша електронна газета з посиланням на  Кіровоградську ОВА.

 Проєкт реалізується Міжнародним благодійним фондом «Український Жіночий Фонд» спільно з НУО «Ла-Страда Україна» та НУО «Асоціація жінок-юристок України «ЮрФем» за фінансової підтримки Європейського Союзу. Бенефіціар проекту – Апарат Урядової уповноваженої з питань гендерної політики.

Як зазначила координаторка проєкту Українського Жіночого Фонду Олена Панченко, ініціатива має на меті створення ефективної цілісної системи підтримки людей, зокрема, жінок, які зазнали сексуального насильства, пов’язаного з війною.

«Цей проєкт покликаний об’єднати всі дотичні структури до цієї тематики. Питання протидії сексуальному насильству, питання комплексної допомоги жертвам сексуального насильства в умовах війни є дуже важливим. З тематикою сексуального насильства в умовах війни ми стикнулись ще в 2014 році. В 2022 році вона стала ще більш актуальною, бо випадків стає все більше. Це і жінки, і чоловіки, і діти, і літні люди. Але, нажаль, більшість жертв не хоче про це повідомляти», – розповіла Олена Панченко.

У свою чергу, заступниця начальника Кіровоградської ОВА Катерина Колтунова наголосила на тому, що наразі існує проблема ідентифікації злочинів, пов’язаних зі сексуальним насильством в умовах війни.

«Сьогодні Україна стоїть перед низкою викликів. Ми ще маємо створити систему підтримки постраждалим від сексуального насильства. Гостро стоїть проблема й ідентифікації злочинів. Цьому також треба навчитись», – акцентувала Катерина Колтунова.

Проєкт працюватиме за трьома напрямками: підтримка соціальних працівників, створення ефективної системи реагування на випадки сексуального насильства, сприяння розвитку законодавства щодо сексуального насильства.
Нагадаємо, куди звертатися за підтримкою, якщо ви пережили сексуальне насилля під час війни

Читайте також: в одній з громад запрацювала мобільна бригада з протидії насильству

Поширити:

Залишити коментар:

коментар