500 мільйонів виділять на капітальний ремонт доріг у Кропивницькому

Ілюстративне фото

Вчора, 25 квітня, у Кропивницькому розпочали працювати над поточним утриманням дорожнього покриття вуличної мережі. Перед цим усю вулично-шляхову мережу міста обстежили і проаналізували, визначили обсяг робіт, порахували кількість вибоїн і квадратні метри, які треба відновити, склали відповідні графіки першочерговості ремонтів і приступили до поточних ямкових ремонтів.

Про це повідомляє Перша електронна газета з посиланням на брифінг заступника міського головаи Олександра Вергуна

За словами Олександра Вергуна, у нинішньому сезоні міська влада планує реалізувати три проєкти капітальних ремонтів доріг у Кропивницькому, які відповідають сучасним будівельним нормам і правилам.

Це комплексна реконструкція, яка включає відновлення дорожнього покриття, облаштування тротуарів, велодоріжку, перильну огорожу, зелені насадження. Ці проєкти уже пройшли необхідну експертизу і згідно з ними капітально відремонтують вулицю Металургів, проспект Промисловий, вулиці Героїв України, Академіка Тамма, та завершать перехідні проєкти на вулицях Вокзальній і Василя Нікітіна.

Ці капітальні ремонти проводитимуться на умовах співфінансування з місцевого та державного бюджетів, сумарно на них необхідно близько 500 мільйонів гривень. Ще 60 мільйонів гривень виділено з міського бюджету на утримання вулично-шляхової мережі міста на 2023 рік, з яких половина коштів передбачена на придбання необхідних матеріалів для поточних і ямкових ремонтів.

“Щойно отримаємо фінансове підтвердження з державного бюджету, одразу приступимо до капітальних ремонтів визначених вулиць. Загалом робота спланована, у найближчі два тижні виконуватимемо першочергові поточні ремонти, якщо не завадить погода”, – насамкінець додав Олександр Вергун.

Нагадаємо, «Дніпро-Кіровоград» заасфальтує ділянки доріг, де ремонтували водопровід (АДРЕСИ)

Читайте також: Кропивницькі дороги почнуть ремонтувати із в’їздів у місто

Поширити:

Залишити коментар:

коментар