Громада Новомиргорода вимагає переходу місцевої церкви до ПЦУ

© Суспільне

У місті Новомиргород Кіровоградської області на території Свято-Миколаївського собору Української Православної Церкви Московського патріархату зібралось більш сотні людей, які вимагають переходу храму до ПЦУ.

Про це повідомляє Перша електронна газета за інформацією Суспільного.

Під час зібрання прихильники УПЦ скандували “Яко з нами Бог!”, ПЦУ — “Геть московського попа!”.

Як розповів співорганізатор зборів Вадим Батій, у місті є дві церкви УПЦ Московського патріархату та одна Православної церкви України. Остання розташована у коридорі будинку культури, тому пропонують громаді УПЦ або перейти до ПЦУ, або звільнити храм.

d52d0eb3ba3009ca

Релігійна громада Свято-Миколаївського храму УПЦ – це 112 людей, каже його настоятель Сергій Швагла, і всі вони вирішили залишитися в УПЦ (МП).

Члени громади храму Успіння Пресвятої Богородиці ПЦУ прибрали та пофарбували коридор у будинку культури, де розташований храм. Знесли ікони та вишили рушники, розповів настоятель Степан Катькало. Він вважає, священники УПЦ мають подумати про перехід до ПЦУ:

“Ми приймаємо всіх, пропонували священникам, щоб вони долучилися до Православної Церкви України, але на сьогоднішній момент вони категорично не хочуть переходити до нашої єдиної помісної української церкви”.

447ff72ee8d5d2e8

Міський голова Новомиргорода Ігор Забажан говорить, що рішення має ухвалити вся громада:

“Є і вимога часу, й однозначно, що сьогодні головний ворог наш це Росія, гинуть сьогодні найкращі сини, тому це питання необхідно вирішувати, але в рамках чинного законодавства”.

Люди були біля храму три години і зібрали 262 підписи за передачу Свято-Миколаївського храму УПЦ до Православної церкви України. Протокол зібрання передадуть у міську раду та обласну військову адміністрацію.

Детальніше дивіться на відео:

Нагадаємо, у Бірках на місці згорілого храму на Великдень проведуть масову молитву.

Читайте також: В Олександрії збудують храм ПЦУ

Поширити:

Залишити коментар:

коментар