67 шкіл Кіровоградщини працюють дистанційно через відсутність укриттів

© telegraf.in.ua

67 шкіл Кіровоградщини працюють виключно дистанційно з 1 вересня 2022 року і до цього часу через відсутність укриттів або за рішенням місцевої влади. При цьому укриттів чи приміщень, де їх можна облаштувати, взагалі немає у 36 школах і 152 дитсадках.

Про це в ефірі Українського радіо Кропивницького розповів заступник директора департаменту освіти й науки Кіровоградської ОВА Володимир Таборанський, інформує Перша електронна газета.

“Місцева влада ухвалила рішення про виключно дистанційне навчання, що порушує право дітей на освіту. Ми про це говоримо, звертаємось до керівництва і місцевих депутатів, щоб це рішення скасувати. Бо формат мають обирати керівники шкіл, відповідно до запиту батьків учнів. – зазначив Таборанський і додав – Парадокс ситуації полягає в тому, що керівництво громад працювало над облаштуванням укриттів у школах”.

Згадані порушення зафіксовані у Світловодській та Петрівській громадах.

Загалом по області кількість укриттів у закладах освіти за рік збільшилася зі 107 до 739. Облаштовують їх за рахунок місцевих бюджетів, субвенції з держбюджету і міжнародних організацій, зокрема ЮНІСЕФ.

Нагадаємо, ракетні удари пошкодили 12 закладів освіти Кіровоградщини.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар