Що входить у найпопулярніші роли та суші

Склад суші та ролів ґрунтується на смачних та корисних продуктах. Це риба, овочі, морепродукти, різні види сиру. До них завжди подають маринований імбир та васабі, продукти, необхідні для хорошого травлення. Всі суші та роли мають особливу рецептуру приготування, та в них не може бути випадкових інгредієнтів. Розглянемо кілька найпопулярніших ролів: їх начинки та особливості назв.

Саке Макі

У Японії “саке” означає лосось, а “макі” — різновид ролів листом норі назовні. Так, з назви можна зрозуміти, що в страву входять водорості норі, рис та лосось.

Це проста страва, яку часто рекомендують на пробу новим гостям японських ресторанів. Саме в Саке Макі можна повноцінно зрозуміти смак водоростей норі, їхню структуру та аромат. А також визначити, чи подобається загалом поєднання вареного рису та сирої чи слабосоленої риби.

Каліфорнія з лососем

Це різновид ролу з лососем, який виконують назовні рисом. Це означає, що лист норі та начинка знаходяться всередині рола. А шар рису виконаний як зовнішня оболонка й зазвичай прикрашений ікрою тобіко, кунжутом чи водоростями.

У складі рис, норі, лосось, авокадо, огірок, ікра. У деякі роли додають гострий соус на основі японського майонезу, васабі та перцю. Його смак досить відчутний та про його наявність у страві рекомендується дізнатися заздалегідь.

Золотий Дракон

Серія ролів Драконів належить до класики японської кухні. Існує кілька видів Драконів, які відрізняються кольором та начинкою. Але спосіб подачі їх однаковий: рол викладають на тарілці у злегка вигнутому вигляді, щоб він нагадував дракона в русі. Хвіст та голову імітують відповідними інгредієнтами.

У Золотий Дракон суші входить рис, норі, копчений вугор, м’ясо снігового краба, огірок, соус Унагі, білий кунжут для декору. Соус Унагі зроблений на основі соєвого соусу, рисового вина Міріна, вина сяке та меду. На смак він не гострий та надає легкої пікантності ролу.

Філадельфія бекон

Це цікавий різновид ролу, до складу якого дійсно входить бекон. Такий інгредієнт зустрічається нечасто, що робить рол унікальним. Для приготування використовують тонкі слайси, тому страва виходить не жирною.

У складі ролу рис, норі, бекон, вершковий сир, свіжий огірок, в’ялені томати, салат Айсберг, сир пармезан для декоративного посипання зверху. Продукти та їх смаки добре знайомі українським любителям суші. До страви доречні гострі добавки васабі та імбиру. Додатково можна замовити свіжий салат із водоростей чука або пекінської капусти з легкою заправкою з олії та оцту.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар