У ЦНТУ розробили пристрій, що дозволить нищити рашистів ще потужніше

Кафедра машинобудування, мехатроніки і робототехніки Центральноукраїнського національного техуніверситету розробила пристрій, що збільшить ефективність бойового дрона.

Про це пише сайт ЦНТУ, повідомляє Перша електронна газета.

Модифікація дозволить скидати на голови окупантів вдвічі більше боєприпасів ВОГ*.

Як розповів завкафедрою Андрій Гречка, до кафедри звернувся один зі студентів старших курсів, який є військовослужбовцем одного з підрозділів ЗСУ, із проханням допомогти облаштувати коптер новим механізмом скидання боєприпасів.

«Механізм скидання на два заряди спільно з колегами розробляв наш випускник Олександр Кузьмін, він тривалий час допомагає армії як волонтер, – розповідає доцент Андрій Гречка. – Військові поставили нам трохи інше завдання: зробити механізм на чотири заряди, витримавши обумовлені обмеження на розмір, вагу та балансування механізму скидання».

Кафедра машинобудування, мехатроніки і робототехніки ЦНТУ не перше співпрацює з Олександром Кузьміним: у квітні 2020 року на початку пандемії коронавірусу кафедра машинобудування, мехатроніки і робототехніки нашого навчального закладу (тоді ще під назвою «Кафедра металорізальних верстатів та систем») разом із паном Олександром виготовляла захисні лицеві екрани для медичних працівників.

Для виконання замовлення військових, говорить Андрій Гречка, фахівці кафедри провели розрахунки технічних характеристик матеріалу заготовок, розробили компактну 3D модель чотиризарядного механізму скидання та новий корпус пристрою. Електронну частину надав Олександр Кузьмін.

Випробування механізму скидання провели на кафедрі машинобудування, мехатроніки і робототехніки ЦНТУ – імітували надходження сигналу на дрон, після якого захвати мають відкриватися у певній послідовності для витримування балансу коптера у повітрі.

Повернули модернізований дрон представникам підрозділу, в лавах якого захищає Україну один зі студентів кафедри машинобудування, мехатроніки і робототехніки ЦНТУ, сьогодні, 31 січня.

Нагадаємо, кропивницький бойовий дрон вже пройшов випробування.

Читайте також:

Поширити:

Залишити коментар:

коментар