Майстер з Кіровоградщини відновлював газопостачання під обстрілами в Лимані

Микола Маркітан – електрогазозварник-різальник V розряду Кропивницької філії «ГАЗМЕРЕЖ» – працював під ворожими обстрілами в деокупованому Лимані. Поїхав, щоб допомогти місцевим колегам відновлювати газопостачання, яке було практично зруйноване.

Про це повідомляє Перша електронна газета за інформацією підприємства.

«Підземні газові мережі розтрощені через прильоти. Велика частина труб перебита осколками. По іншим їздила важка техніка. На них також не залишилось живого місця. Саме тому місцями ставили латки, місцями кидали нові труби. Багато вулиць довелось просто відрізати від газопостачання, тому що і вулиць не залишилось, вони зруйновані вщент», – розповідає Микола Маркітан.

Каже, що обстріл Лиману йшов щоденно. На питання, чи не було страшно, відповідає, що ні.

«Кожного дня щось прилітало. Але ми робили свою роботу. Я розумів, що це треба. Бо якщо ми цього не зробимо, то цього не зробить ніхто. Я сиджу вдома в теплі, а там люди сидять в холоді. Тому треба допомагати. Треба відновлювати країну. І я обов’язково поїду ще, якщо буде потреба», – зазначив Микола Маркітан.

‘Пишаємось, що серед нас – такі люди. Дякуємо за відповідальність і самовідданість. Тримаємо енергетичний фронт України разом!’ – кажуть колеги пана Миколи.

Читайте також: Енергетики Кіровоградщини повертають світло у звільнену Херсонщину

Поширити:

Залишити коментар:

коментар