Відпарювач проти праски. Що вибрати?

Навіть якщо ви попрали одяг, висушили й одразу його випрасували, перед використанням все одно може знадобитись праска або відпарювач. Який прилад прискорить виконання домашніх робот та найкраще справиться зі завданням – читайте далі.

Прасування білизни – одне з рутинних завдань. Навіть якщо ви попрали одяг, висушили й одразу його випрасували, перед використанням все одно може знадобитись праска або відпарювач.

Який прилад прискорить виконання домашніх робот та найкраще справиться зі своїми завданнями – читайте далі.

Наскільки актуальною є звичайна праска

Якщо купувати праску, то тільки з функцією подачі пари. Адже вона робить прасування значно ефективнішим. Це оптимальний варіант для підтримання одягу та оселі в охайному, бездоганному стані.

Прилад дозволить випрасувати домашній, діловий, святковий одяг. Він розгладить банні та кухонні рушники, постільну білизну, речі малюка, що потребують особливого догляду.

Неякісна або неправильно підібрана підошва праски здатна пошкодити тканину. Тому це не той випадок, коли потрібно економити. Краще один раз заплатити більше, щоб потім із задоволенням користуватись технікою протягом багатьох років, ніж постійно мати проблеми з речами.

Серед доступного для більшості користувачів сегменту прасок найзручнішими у використанні вважаються ті, що оснащені керамічними й металокерамічними підошвами. Якщо бюджет дозволяє, перевагу варто віддати покриттю з титану або придбати прилад зі змінними елементами.

Переваги і недоліки відпарювача

На сьогодні такі пристрої доступні не тільки на швейних виробництвах та у магазинах. Для домашнього використання виробники пропонують придбати відпарювачі для одягу компактних розмірів. Техніка ідеальна для речей, які потребують дбайливого догляду. Їхній плюс у відсутності прямого контакту з матеріалами. Розгладження тканин відбувається завдяки делікатному впливу струменів пари.

Прилади використовуються для вертикального прасування, тому не потребують наявності спеціальної дошки. Речі обробляються парою на вішалках, а штори для цього не потрібно знімати з карнизу. Вони здатні впоратись навіть з речами складного крою, з великою кількістю воланів, рюш.

Відпарювач впорається навіть зі складними у догляді тканинами. За наявності спеціальних насадок, його можна використовувати для виведення простих плям, надання свіжості текстилю та меблям.

На що орієнтуватись при виборі техніки

Вибираючи помічника по догляду за тканинами, потрібно врахувати наступне:

  • Гардероб. Визначтесь, одяг з яких тканин переважає у шафі. Для тонких тканин, верхнього теплого одягу краще придбати відпарювач. Для інших матеріалів буде достатньо праски.
  • Маневреність, функціональність. За наявності опції парового удару, з праскою можна працювати як у горизонтальній, так й у вертикальній площині. Відпарювач без води не працює. Але він здатний боротись зі складками, позбавляти речі неприємного запаху, дезінфікувати матраци, подушки, ковдри.
  • Місце для зберігання. Прасувати на столі не дуже зручно. Тому крім праски, потрібно знайти місце в квартирі для зберігання ще й прасувальної дошки. Побутові відпарювачі, зазвичай, мають компактні габарити й не викликають зайвих запитань щодо схову.

Купуючи техніку з урахуванням особистих потреб, ви отримаєте незамінного помічника, бюджет сім’ї на який буде витрачено недаремно.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар