Як обрати хорошу мікрохвильовку: які бувають та їхні важливі параметри

Мікрохвильовка – незамінний для кожної кухні елемент. Вона призначена для швидкого розігрівання їжі, розморожування продуктів та навіть їхнього приготування. Один електроприлад поєднує в собі масу функцій, тим самим економить  не тільки місце на вашій кухні, а й час.  Однак, аби мікрохвильова піч https://comfy.ua/microwave-oven/  слугувала вам довго й приносила користь потрібно обирати її враховуючи власні потреби та основні критерії.

Які бувають мікрохвильові печі?

-З режимом конвекції. Принцип роботи полягає в тому, що продукти обдуває гарячим потоком повітря , завдяки чому він рівномірно прогрівається по всій поверхні та дає ефект приготування страви в духовці. Завдяки цьому режиму їжа краще пропікається. Ця піч підійде для поціновувачів випічки або ж соковитого та добре запеченого м`яса.

– Мікрохвильовка соло. Працює виключно на СВЧ- випромінюваннях. Від потужності печі залежить швидкість приготування стандартних страв та розігрів їжі. Існує широкий вибір як недорогих моделей, які підійдуть для офісу та перодичного використання так і більш дорогі для домашнього використання. Однак, ця модель не зможе  замінити електроплиту або духовку.

– Мікрохвильова піч з грилем. Окрім стандартних функій підігріву та розморожування має вбудовані тени та спіраль , завдяки чому спектр можливих приготованих в ній страв значно розширюється. Якраз ця модель зможе замінити духовку та електроплиту , до того ж дозводить вам приготовувати улюблену їжу з допомогою жару, а не стандартних мікрохвиль.  Такі мультифунціональні печі підійдуть для любителів якісно приготованої смаженої їжі.

Після того, як ви визначилися з видами та принципами роботи мікрохвильовок важливо розібратися з технічними аспектами майбутньої помічниці домогосподарки.

Мікрохвильова піч Kaiser EH6319

Яка піч підійде саме вам?

– Компактна, до 19 літрів місткості. Підійде лише для підігріву їжі та розморожування продуктів, однак цілком достатньо для того, аби смачно пообідати;

– Середня, до 20-25 літрів місткості. Цю піч можна обирати невеликим родинам. Подібні моделі мікрохвильовок мають влаштований гриль, що дозволить приготувати страви з ароматною та хрумкою скоринкою не виходячи за межі власної кухні;

– Велика, до 26-32 літрів місткості. На відмінно задовольнить потреби великої  сім`ї. В цих печах аналогічно влаштований гриль, окрім цього є конвекція та спеціальна спіраль.

Окрім місткості та об`єму при виборі мікрохвильовки варто звернути увагу на її енергоспоживання при роботі та потужність. Вона  вираховується з двох показників – сила електроприладу та мікрохвиль чи гриля. Потужність звичайної печі без гриля в середньому має становити  800 Вт, допускається незначне відхилення. Якщо ж електроприлад має влаштований гриль, то для використання цього режиму потрібна велика потужність , вона має бути 900-1500 Вт.

Також варто звернути увагу на зручність типів управління мікрохвильовки. Це може бути звичайний механічний ( ручне налаштування всіх необхідних параметрів) або ж сенсорний тип управління, де користувач може бути впевненим у параметрах приготування та точності часу запропонованих на дисплеї електроприладу.

Мікрохвильова піч Samsung MS23F302TAS/UA

Яку марку мікрохвильовки варто обрати?

У магазинах техніки завжди можна знайти мікрохвильову піч на будь-який смак та гаманець. На ринку виробників є як широко відомі марки якісної кухонної техніки, так і маловідомі, проте з не менш хорошими характеристиками та функціоналом. Їхні параметри цілком можуть задовольнити пересічного покупця.

Серед безлічі наявних варіантів варто звернути свою увагу на такі моделі:

  • Panasonic (має об`єм 20 л,  працює тільки на СВЧ- випромінюваннях, стандартна і зручна у використанні);
  • Samsung ( 23 л об`єму камери, біокерамічнне покриття  та 6 рівнів потужності, наявність гриля відкриє для вас можливість приготувати улюблену запечену страву швидко та смачно);
  • Kaiser ( об`єм 32 л, нержавіюча сталь, має 16 рівнів потужності)
  • Мікрохвильова піч Panasonic NN-ds596mzpe

Не варто переживати через ймовірну дороговизну електроприладу. Під час свят на цей товар діють великі знижки, які дозволять будь-кому бажаючому заволодіти девайсом, який стане незамінною річчю на вашій кухні.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар