Коли та куди у Кропивницькому правильно викидати новорічні ялинки

Ілюстративне фото

Жителів Кропивницького просять після завершення різдвяно-новорічних свят не викидати ялинки у контейнери для сміття.

Про це повідомляє Перша електронна газета з посиланням на «Екостайл» .

Компанія «Екостайл» спільно з управлінням ЖКГ Кропивницької міської ради та комунальними підприємствами міста запускає проєкт «Збір і утилізація новорічних ялинок».

Кропивничан просять залишати новорічні деревця на всіх контейнерних майданчиках міста з 15 по 30 січня.

«Цього року ми намагалися розробити ефективніший механізм збору новорічних дерев. Тому, для початку, компанія розробила для містян інтерактивну мапу місць збору ялинок. Поки що такими локаціями залишаються контейнерні майданчики. Аби уникнути появи в Кропивницькому після свят стихійних ялинкових звалищ просимо жителів приносити свої деревця саме з 15 по 30 січня. Комунальні служби зберуть їх та відвезуть на утилізацію», – розповідає директорка «Екостайлу» Олена Домбровська.

Окрім того, очільниця  компанії з вивезення та захоронення побутових відходів закликає кропивничан не вкидати ялинки у контейнери для сміття.

«Сподіваємось, що мешканці Кропивницького підтримають ініціативу міста і не кидатимуть новорічні деревця у сміттєві контейнери. Ялинки та сосни належать до «зелених відходів» і підлягають утилізації. Змішування їх з твердими побутовими відходами не просто викликає незручності  у роботі наших вантажників, а й може спричинити пожежі на полігоні», – пояснює вона.

Кропивничанам після свят потрібно просто очистити деревця від декорацій і у визначені дні залишити їх поруч із контейнерними майданчиками. Звідти ялинки відвезуть на сміттєвий полігон, де їх перероблять на щепу.

У свою чергу, мешканців приватного сектору «Екостайл» просить попередньо подрібнити ялинки та сосни та спакувати у міцні мішки.

З інтерактивною мапою збору ялинок можна ознайомитися за посиланням .

Нагадаємо, лісівники Кіровоградщини планують продати понад 29 тисяч новорічних ялинок

Читайте також: у Кропивницькому подорожчають послуги з вивезення сміття

Поширити:

Залишити коментар:

коментар