Лікарні мають бути готовими до повного блекауту – Конопко

На сьогодні всі медичні заклади, які надають стаціонарну та екстрену допомогу, забезпечені генераторами, проте вони мають бути готовими до роботи в умовах відсутності електроенергії, зазначив перший заступник начальника Кіровоградської ОВА Павло Конопко.

Про це повідомляє Перша електронна газета за інформацією Кіровоградської ОВА.

«Кожен опорний медичний заклад має перелаштувати систему та бути готовим до роботи в умовах повного блекауту. Вони мають бути забезпечення теплом, водопостачанням та додатковими альтернативними джерелами живлення», – наголосив Павло Конопко.

Начальник департаменту охорони здоров’я Олег Рибальченко повідомив, що наразі всі медичні заклади, які надають стаціонарну та екстрену медичну допомогу, забезпечені генераторами.

photo-5224230930334467660-y

«Ми маємо бути готовими до найгірших сценаріїв, коли світла може не бути по кілька днів, а лікарні повинні продовжувати функціонувати” – наголосив він, додавши, що за блекаутів лікарні також виконуватимуть роль “пунктів незламності”, які допомагатимуть людям зігрітися і підзарядити телефони.

Він наголосив: до зими управління почало готуватися ще влітку, забезпечуючи лікарні генераторами та супутниковими системами Starlink. Наразі ж МОЗ і Світовий банк розпочали проект із закупівлі додаткових генераторів для українських лікарень.

Представник обласної енергопостачальної компанії запропонував кожній лікарні надати консультації щодо користуванням енергосистемами на випадок нештатної ситуації.

photo-5224230930334467661-y

Нагадаємо, де у Кропивницькому працюють Пункти незламності.

Читайте також: Економія обов’язкова – енергетичний сектор Кіровоградщини працює в надзвичайному режимі

Поширити:

Залишити коментар:

коментар