У Кропивницькому запрацював медіахаб для підтримки журналістів

© ІМІ

Кіровоградщина – одна із 10 областей, де діятиме медіахаб для підтримки роботи медійників в умовах війни. Він є одним із хабів у мережі «Медіабаза», що діє в Україні за підтримки ГО “Інститут масової інформації” та фінансування Посольства США в Україні.

На Кіровоградщині хаб організували в обласному центрі, інформує Перша електронна газета.

Скористатися його послугами зможуть журналісти, які працюють у Кіровоградській області, а також медійники, які відвідають Кропивницький проїздом. Загалом мережа хабів діятиме в Одеській, Миколаївській, Херсонській, Кіровоградській, Запорізькій, Дніпропетровській, Харківській, Полтавській, Чернігівській та Житомирській областях.

Хаби будуть ресурсними центрами для журналістів, де вони зможуть взяти в оренду захисне обладнання, попрацювати і передати дані, послухати цікавий тренінг.

“Українські та закордонні медійники мають бути захищені та забезпечені можливістю працювати, навіть за найскладніших умов. Такими базовими принципами ми керувались в Інституті масової інформації, запускаючи спільно з регіональними журналістами мережу ресурсних центрів”, – заявила Оксана Романюк, виконавча директорка ІМІ.

“Враховуючи перспективи довготривалих відключень електроенергії ми плануємо забезпечити медійників місцем, в якому можна буде повноцінно працювати навіть, якщо не буде світла та інтернету. У Кропивницькому хаб діятиме як локація, де завжди є можливість підключення до електроенергії та інтернету, а також як відкритий освітній простір для медійників регіону”, – розповів Павло Лісниченко, координатор всеукраїнської мережі журналістських хабів та хабу в Кропивницькому.

Станом на сьогодні у хабі можна отримати засоби індивідуального захисту (бронежилет, каска, аптечка). Для роботи доступні ноутбук, павербанки, зарядна станція.

Окрім цього кропивницький хаб збиратиме дані про потреби журналістів щодо засобів захисту та професійного обладнання, що необхідні для безпечної та безперебійної роботи медійників нашої області. Усю необхідну інформацію щодо потреб можна надсилати на адресу mediaprozoro@gmail.com.

Нагадаємо, кропивницький журналіст отримав Міжнародну літературну премію.

Читайте також: Все про прес-реліз: як написати, оформити і розіслати

Поширити:

Залишити коментар:

коментар