Обираємо оперативну пам`ять. На що варто звернути увагу

Impression Electronics

Обсяг оперативної пам’яті – один з найважливіших параметрів комп’ютера, від якого безпосередньо залежить зручне та довговічне користування вашим гаджетом. Існують різні види оперативної пам’яті, її опції, стандарти та режими підключення. Ринок пропонує вибір на будь-який гаманець та потреби, однак, аби ноутбук чи комп’ютер повністю задовольняв ваші потреби варто попередньо ознайомитися з різновидами оперативної пам’яті та її характеристиками.

Що таке оперативна пам’ять?

Оперативна пам’ять – тимчасове сховище, в якому зберігаються данні, які потрібні комп’ютеру для якісної роботи програм та ігор. Більшість сучасних ноутбуків та комп’ютерів мають оперативну пам’ять, яка являє собою модулі з напівпровідниковими схемами, тож часто користувач може зіштовхнутися з потребою замінити їх на більш місткі або ж додати до наявних більш потужні.

Оперативна пам`ять Arktek DRAM DDR4 8Gb

Як з’ясувати, яка оперативна пам’ять потрібна саме вам?

Для побутового користування гаджетом може бути достатньо мінімального обсягу оперативної пам’яті, однак якщо ваш комп’ютер ігровий, або є плани зробити його таким, то варто ознайомитися з потужнішими модулями оперативної пам’яті. У сучасних модулів об’єм може бути від 2 до 32 Гб. Якщо оперативна пам’ять мала, то під час ігор гаджет може погано працювати, гальмувати або ж взагалі викидати користувача з системи.

Варто ознайомитися з технічними характеристиками модуля оперативної пам’яті аби безперебійно користуватися ПК: 

  • 2 Гб (підходять для юзерів Wsndows 10. Такої місткості пам’яті вистачить для не активного інтернет-серфінгу, роботи з таблицями та текстовими редакторами)
  • 4Гб (призначені для розв’язання простих задач, прийнятні для перегляду кінофільмів та роботи з офісними програмами)
  • 8ГБ (достатні для ігор з мінімальними налаштуваннями, підтримують необхідні для стандартної, офісної роботи, програми, дозволяють працювати з фотографією)
  • 16 Гб (хороший вибір для геймерів, адже підтримують більшість популярних ігор, дають змогу професійно обробляти фотографії у спеціальних графічних редакторах з паралельно відкритими іншими програмами)
  • 32 Гб (потрібні для дизайнерів та «затятих» геймерів, адже підтримують високоякісні та високотехнологічні ігри, підходять для роботи з відео та фото, створювати власну модифікацію, дають можливість запускати 3D-додатки та створювати там графічні моделі)
Оперативна пам`ять Kingston Fury 16 GB

Окрім цього, варто знати про режими підключення оперативної пам’яті до материнської плати гаджета. Вона може робити це багатоканальним способом або ж одноканальним. Тут варто знати про те, що чим більше каналів для підключення, тим краще. Але не можна забувати про те, що пропорційно з кількістю модулів збільшується й навантаження на контролер пам’яті.

Тож якщо в першому варіанті два модулі на 4 Гб можуть бути кращими ніж один 8 Гб, то у другому,  ці ж два модулі можуть перенавантажувати ваш гаджет. Все залежить лише від потужності вашого ПК та особистих вподобань.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар