Три громади Кіровоградщини вчаться управляти природними ресурсами з U-LEAD

© Freepik

Три громади Кіровоградської області розпочали навчання з просторового планування від U-LEAD за програмою «Кроки для спеціалістів. Просторове планування та управління природними ресурсами».

Про це повідомляє Перша електронна газета за інформацією U-LEAD.

Основна мета навчання – підвищення спроможності представників органів місцевого самоврядування виконувати обов’язки та здійснювати повноваження, які покладені на них та передбачені законодавством України у сфері містобудування.

Представники 69 громад з усієї України стали учасниками навчальної програми. Кіровоградська область представлена командами трьох громад – Знам’янської міської ради, Помічнянської міської ради та Гурівської селищної ради.

– Цього тижня навчання розпочали 17 громад Дніпропетровської, Кіровоградської, Миколаївської, Одеської та Тернопільської областей. Для нас ця програма – особлива: ми вперше організовуємо її під час воєнного стану. І ми розуміємо, що перед нами усіма стоїть непросте завдання – не лише отримати практичні знання, але й розробити проєктні ідеї, які допоможуть вам відбудувати громаду та забезпечити її злагоджену роботу у цей важкий час, – зазначив керівник Регіонального офісу “U-LEAD з Європою” в Кіровоградській області Олег Яременко.

З 17 громадами-переможницями зазначених областей працюватимуть екперти з просторового планування та управління природними ресурсами Програми «U-LEAD з Європою» Тетяна Данилів та Роман Тишкун.

За словами Олега Яременка навчальний курс складається з двох етапів. Перший триватиме впродовж жовтня-грудня, другий – у січні-березні 2023 року.

На першому етапі команди фахівців громад візьмуть участь у п’яти семінарах, під час яких розглянуть такі теми: комплексне просторове планування в громадах, управління просторовим плануванням територій в умовах воєнного стану, управління та облік земельними ресурсами у громаді в умовах воєнного стану.

У другому етапі візьмуть участь 48 найкращих громад. Планується, що в результаті команди громад спільно з експертами U-LEAD підготують програми комплексного відновлення територій територіальних громад або проведуть аудит земельних ресурсів.

Програма для України з розширення прав і можливостей на місцевому рівні, підзвітності та розвитку «U-LEAD з Європою» спільно фінансується ЄС та його державами-членами Німеччиною, Польщею, Швецією, Данією, Естонією та Словенією для підтримки України на її шляху до зміцнення місцевого самоврядування. U-LEAD сприяє прозорому, підзвітному та багаторівневому управлінню в Україні, яке відповідає потребам громадян, та розширює можливості громад.

Нагадаємо, команди Новгородківської, Добровеличківської та Знам’янської місцевих рад працюватимуть над розробкою інвестиційних паспортів громад.

Читайте також: Громади Кіровоградщини подали 51 проект на фінансування фондом регіонального розвитку

Поширити:

Залишити коментар:

коментар