Одна з церков Новоукраїнського району перейшла до ПЦУ

Релігійна громада села Коробчиного виборола право вірян ПЦУ на Свято-Успенську церкву.

Про це з посиланням на «Новомиргородські вісті» повідомляє Перша електронна газета.

Видання про подію дізналося з власних джерел, інформацію підтвердив отець Степан Катькало, який править службу в церкві ПЦУ у Новомиргороді.

Конфлікт за споруду розпочався ще у травні. У червні громада вірян УПЦ зверталася до обласної військової адміністрації з проханням не втручатися й залишитися все, як є. Та обласна військова адміністрація відповіла, що слід враховувати й кількість прихильників однієї й іншої церкви ‒ Православна церква України має громаду близько 500 осіб, а до Української православної церкви належало всього 37 осіб. Враховуючи таке співвідношення, останню крапку у конфлікті поставила обласна військова адміністрація ‒ храм передали ПЦУ.

Першу службу приїде служити у цьому храмі Владика Марк Левків. Дата першої служби ПЦУ поки що невідома, як і імʼя священика, якого на цю парафію пришле Православна церква України.

Свято-Успенський храм являє собою архітектурну памʼятку виняткової краси. Архітектором виступив, за однією версією, Олександр Бернардацці, який таких яскравих та величних храмів в Україні побудував лише три, за іншою версією ‒ Яків Паученко.

Читайте також:

В Олександрії буде українська церква

У Коробчиному місцевий священник пручається бажанню громади перейти в ПЦУ

Поширити:

Залишити коментар:

коментар