У Кропивницькому переселенці мають пільги при оформленні паспорта

© Дніпроград

Кропивницька міська рада надала пільги внутрішньо переміщеним особам при оформлені паспортних документів.

Про це Першій електронній газеті повідомили в управлінні Держміграційної служби в області.

За інформацією служби, рішення сесії міської ради у 2022 році внутрішньо переміщених осіб, які зареєстрували своє місце перебування на території Кропивницького, звільнили від сплати 70% вартості послуги за оформлення та обмін документів, що підтверджують громадянство України, посвідчують особу чи її спеціальний статус.

Також їх звільнено від оплати частини вартості адмінпослуги, що зараховується до бюджету міської громади, відповідно до Переліку територіальних громад, що розташовані в районі проведення воєнних (бойових) дій або які перебувають в тимчасовій окупації, оточенні (блокуванні), затверджених наказом Міністерства з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України від 25 квітня 2022 року № 75.

Адміністративний збір за оформлення закордонного паспорта з врахуванням пільги становить: до 20 робочих днів – 486,60 грн, у терміновому порядку (7 робочих днів) – 592,20 грн. Розмір адміністративного збору за оформлення ID-картки до 20 робочих днів складає 283,80 грн, до 10 робочих днів – 321,60 грн.

Нагадаємо, на Кіровоградщині оселилося більше 91 тис. переселенців.

Читайте також: Розмір компенсації за прихисток переселенців збільшиться удвічі

Поширити:

Залишити коментар:

коментар