140-річчя театру: новий театральний сезон відкривають у Кропивницькому

Сьогодні, 9 вересня, у Кіровоградському академічному обласному українському музично-драматичному театрі ім.М.Л.Кропивницького анонсували відкриття ювілейного театрального сезону.

Про це повідомляє Перша електронна газета. 

У цьому році театр ім. М.Л.Кропивницького святкує своє 140-річчя.

 “Цей рік для нас особливий, бо святковий.  Окрім цього, він унікальний не лише через визначну дату, а й через умови,в яких ми всі наразі живемо. Театральні події – голос України, і від того, як та чим ми наповнюємо наш репертуар та заходи, залежить дзвінкість цього голосу. Організовуючи театральну діяльність, ми показуємо всьому світові, за що ми боремося та як ми боремося”, -розповідає виконуюча обов`язки  директора – художнього керівника Лілія Козак.

Додає, що свій репертуар цього року наповнюють боротьбою, патріотизмом, жаданням Перемоги, коханням та турботою. Цей сезон розпочинають з рок-опери “Кохання панночки” за мотивами Марка Кропивницького. Планується  також багато прем`єрних вистав, однією з яких стане робота режисера-постановника Сергія Курчева під назвою “Ціна життя”.

 “Для прем`єрного показу обрали п`єсу Карела Чапека “Мати”. Я розумію, що зараз людям дуже важко живеться, насправді їх потрібно підтримувати чимось оптимістичнішим. Не комедійним, звісно, але все ж ми вирішили показати ті речі, які змушують людей жити. Це, напевно, любов і підтримка рідних та близьких. Ми намагалися у стосунках персонажів знаходити якісь теплі моменти, аби порадувати глядача хоча б трохи”, – додає  Сергій Курчев, режисер-постановник.

Свій репертуар театр не оприлюднює з метою безпеки, адже він є громадським місцем, тому керівницво театру радить зверати увагу на афіші та офіційний сайт.

Нагадаємо, театр імені Кропивницького відкриє сезон рок-оперою

Читайте також: на Кіровоградщині шукають акторів та артистів

Поширити:

Залишити коментар:

коментар