«Непереможні»: у Кропивницькому відкрилася виставка портретів сучасників на тлі війни (ФОТО)

Кіровоградська обласна рада

Сьогодні, 22 серпня, в художньо-меморіальному музеї Осмьоркіна в Кропивницькому відкрилася  перша виставка портретів «Непереможні».

Про це повідомляє Перша електронна газета за інформацією Кіровоградської обласної ради.

Захід присвятили Дню Незалежності України.

«Три місяці тому народилася ідея розширити вже існуючий музейний арт-проєкт, долучивши до нього тих, хто щодня працює на перемогу – військових, волонтерів, рятувальників, медиків. Наші художники працювали в госпіталі, спілкувалися з військовими і водночас ставали для них терапією. Кожен портрет – це історія, це життя наших героїв. Дякую митцям за потужну і важливу роботу», – зазначив голова обласної ради Сергій Шульга.

Експозиція складається з більш як 250 портретів військових, волонтерів, рятувальників, медиків, а також людей мистецтва.

«Тут є портрети Михайла Надєждіна, якому 87, і Варі Хлевицької, якій всього лише 7. Різні покоління, між якими 80 років. Але і Михайло Володимирович і Варвара – діти війни. І це найболючіше. Нашим арт-проєктом ми не тільки фіксуємо час, ми показуємо героїчних людей, які в силу своїх можливостей наближають перемогу», – додала директор музею Віта Чернова.

Учасники студій – кропивницькі художники Андрій Надєждін, Людмила та Олександр Демиденки, Юрій Вінтенко, Юлія Тарасова, Ірина Кухаренко, Ольга Краснопольська, Олександр Кир‘янов, Наталія Корнілова, Ольга Коломієць, а також художники з Дніпра Марія Грім (Рахманова) й Олександр Василенко та Києва Оксана Самійленко.

Виставка «Непереможні» є складовою арт-проєкту «Художні студії» на тему: «Портрети сучасників на тлі війни».

З експозицією можна ознайомитися, зателефонувавши за номером (0522)320233.

01

02

03

04

05

07

010

044

Нагадаємо, боксерська рукавиця голови облради з автографом Усика пішла з молотка

Читайте також: Гостомель, Харків, Нікополь: в Олександрії відкрили виставку речей переселенців

Поширити:

Залишити коментар:

коментар