На Кіровоградщині знайшли роботу майже 500 переселенців

© biznesua.com.ua

Майже 500 внутрішньо переміщених осіб працевлаштувалися за сприяння служби зайнятості Кіровоградщини.

Про це Першій електронній газеті повідомили в обласному центрі зайнятості.

Загалом до центрів зайнятості та філій по отримання соціальних послуг звернулося майже 3 тис. ВПО, із яких кожен шостий працевлаштований.

Щоб з’ясувати потреби переселенців у працевлаштуванні фахівці служби зайнятості проводять різнопланові заходи, у т.ч. й анкетування. Зокрема, проведено 947 виїзних заходів для 17,4 тис. внутрішньо переміщених осіб за місцем їхнього проживання. У результаті аналізу заповнених анкет з’ясувалося, що із загальної чисельності опитаних майже 4 тис. осіб шукають роботу, у т. ч. тимчасову або за сумісництвом.

Переселенці були працевлаштовані на такі посади: спеціалісти державної служби (місцевого самоврядування), фахівці з видавничо-поліграфічного виробництва, лікарі різних профілів, молодші медичні сестри, помічники вихователя, психологи, продавці непродовольчих товарів, електрозварники, слюсарі з механоскладальних робіт, трактористи, монтажники санітарно-технічних систем і устаткування, кухарі, листоноші, озеленювачі. Серед працевлаштованих є й фахівець з питань зайнятості (хедхантер), який наразі допомагає безробітним громадянам працевлаштуватися на новому місці проживання.

У службі нагадують, що для пошуку роботи є декілька шляхів:

безпосереднє звернення до найближчого центру зайнятості або філії за місцем вашого перебування контакти тут: https://cutt.ly/OJ48QYR.

через регіональний вебресурс Державної служби зайнятості «Єдине соціальне середовище зайнятості» за посиланням
через чат-бот Державної служби зайнятості у
Telegram  https://t.me/DCZWorkNowBbot, де щоденно оновлюється інформація про вакансії за регіоном або галуззю.

Нагадаємо, Кіровоградщина прийняла вже близько 100 переселенців.

Читайте також:

«На що жити?» та «Що робити далі?»: добірка корисних посилань для переселенців

Поширити:

Залишити коментар:

коментар