У Кропивницькому можуть змінити символіку міста

Опитування щодо зміни герба й прапора міста розпочалося на сайті Кропивницької міськради.

Про це повідомляє Перша електронна газета з посиланням сайт ради.

Опитування проводиться з метою вивчення громадської думки щодо необхідності зміни символіки міста. Участь у ньому можуть взяти жителі міста, представники інститутів громадянського суспільства, засоби масової інформації, регіональні органи державної влади та органи місцевого самоврядування, освітні установи різних типів та видів, політичні партії, етнічні та інші соціальні групи, творчі спілки, наукові установи, поліграфічні та рекламні агенції тощо, які розташовані в межах територіальної громади, розповіла начальниця відділу комунікацій із громадськістю Кропивницької міської ради Оксана Горбенко.

Опитування триватиме з 2 по 16 серпня. Оприлюднення результатів – 19 серпня.

Нагадаємо, сучасний герб і прапор Кропивницького містять символіку, що нагадує про часи правління імператриці Єлизавети. Зокрема йдеться про її червоний вензель. Імператриця ж була однією з тих історичних постатей, яка сприяла руйнуванню української державності, знищення козацтва і перетворення України на безправну провінцію, так звану Малоросію, території і народ якої нещадно експлуатувалися для підтримки життєдіяльності російської імперії і розкішного життя правлячої верхівки.

Логічно, що після перейменування міста – відмови від радянської назви Кіровоград – варто було б відмовитися і від імперського спадку у символіці, яка представляє Кропивницький на рівні України і світу.

flag-kropivnitskogo-kirovograda-b1-1

Читайте також: Кропивничан просять долучитися до обговорення нових назв вулиць міста

Поширити:

Залишити коментар:

коментар