Що вже зробила і планує на майбутнє команда ЮНІСЕФ на Кіровоградщині

© procryptor.com

Кіровоградщина готова стати учасницею проєкту UNICEF Барнхаус для захисту дітей, які постраждали від насильства.

Про це повідомляє Перша електронна газета за інформацією Кіровоградської ОДА/ОВА.

Проект передбачає створення дому для дітей, які постраждали від насильства. Тут неповнолітні зможуть отримати допомогу у комфортній обстановці. В Кіровоградській ОВА готові включитись в роботу, аби успішно реалізувати проєкт.

Команда UNICEF вже кілька місяців активно допомагає жителям області:

  • Спільно з представниками Мінсоцполітики України реалізовують програму фінансової підтримки родин з дітьми, які постраждали через війну.
  • Запущено проєкт «Спільно. Точки зустрічі» для тих, чиє звичне життя зламала війна.
  • Проведено навчання для вихователів ДНЗ із 10 садків Кропивницького щодо використання методології “навчання через гру” для підтримки розвитку дітей.
  • Для працівників соціальної сфери Кіровоградської області організовано онлайн-семінар з метою реєстрації соціальними працівниками сімей з дітьми.
  • Підтримка прав людини на якісну воду та санітарію / WASH кластер. Важливим напрямком діяльності залишається надання гуманітарної допомоги. Лише за квітень – червень 2022 року до обласного гуманітарного штабу від UNICEF OON надійшло понад 53 тонни гумвантажу.

Серед проектів, які планують втілювати надалі – матеріально-технічне забезпечення для освітніх закладів та ДНЗ. Ідеться про 224 комплекти РРД, 310 шкільних наборів, 250 наборів для психосоціальної підтримки, 4000 індивідуальних освітніх наборів.

Також, працюватимуть над розвитком мереж молодіжних центрів, зміцненням потенціалу молодіжних НУО, методичною підтримкою освітян тощо.

Як зазначили представники фонду, одним із пріоритетів для ЮНІСЕФ є покращення умов у бомбосховищах, колективних центрах та закладах охорони здоров’я. Зокрема, готові надати резервуари для води різного об’єму та обладнання для цього.

Нагадаємо, в Олександрії відкриється мобільна дитяча точка від ЮНІСЕФ.

Читайте такожДитячий фонд ЮНІСЕФ став новим партнером бібліотеки Чижевського

Поширити:

Залишити коментар:

коментар