Кропивницькі магазини відповідатимуть за роботу під час повітряної тривоги

© Твоє Місто

У Кропивницькому будуть вжиті додаткові заходи щодо посилення відповідальності суб’єктів господарювання різних форм власності, закрема фізичних осіб-підприємців, за недотримання правил евакуації під час сигналу «Повітряна тривога».

Таке рішення прийняли під час позачергового засідання міської комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, повідомляє Перша електронна газета.

Причиною оперативного зібрання стала інформація про неналежне виконання адміністраціями торгівельних закладів порядку дій під час сигналу «Повітряна тривога».

За інформацією начальника Кропивницького районного управління ГУ ДСНС Віктора Жиліна, більшість мереж торгівельних об’єктів не проводять заходи з евакуації: припинення розрахункових операцій, виведення відвідувачів з об’єкта до найближчого укриття, зачинення об’єкта, тощо під час сигналу «Повітряна тривога».

Серед порушників магазини «АТБ-Маркет»,  «Файна», «Вересень-Плюс», «Епіцентр К», «Авоська», «Копілка», Центральний та Колгоспний ринки, «Європейський» і «Черемушки», залізнична станція «Кіровоград», автовокзал ТОВ «Домініон-К».

Поряд з тим, у «Сільпо», «Велмарт», «Маркетопт» і «Ятрань» заходи з евакуації проводились – охорона не допускала відвідувачів всередину об’єктів, а покупців зсередини виводили за межі закладів.

Нагадаємо, 27 червня російська армія завдала ракетних ударів по торгово-розважальному центрі «Амстор» у Кременчуці. Серед загиблих – відома кулінарка і волонтерка з Кіровоградщини.

Читайте також: Кропивничанин створив петицію з проханням закривати магазини та інші торгові центри під час повіторяної тривоги.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар