У храмі, який обікрали через перехід до ПЦУ, провели перше богослужіння

Єпископ Кропивницький і Голованівський Марк 12 червня відвідав парафію села Аджамки, яка нещодавно долучилась до Православної Церкви України.

Про це з посиланням на Кропивницьку єпархію ПЦУ повідомляє Перша електронна газета.

Архієрей звершив Божественну літургію. Під час богослужіння владика Марк виголосив проповідь і привітав парафіян зі святом Трійці, висловив слова підтримки та подякував за рішення приєднатись до помісної автокефальної Православної Церкви України.

Також єпископ освятив зілля та квіти, які вірні традиційно приносять в цей день до храму та окропив присутніх освяченою водою.

287730741-574528087345027-2621272013483587721-n

Як відомо, після рішення про перехід Свято-Покровського храму в Аджамці до Православної церкви України виявилося, що у церкві зникла частина дзвонів, ікони та інші ритуальні предмети, які громада збирала протягом років. 

Почерк русского міра був упізнаваний одразу: спочатку місцевий священник відмовився віддавати ключі від храму, тому вірянам довелося заходити через бокові двері. Побачене їх вразило: у церкві був деформований іконостас, окремі ікони стояли на підлозі, частина речей, які роками зносили парафіяни, зникла невідомо куди.

Відео голих стін храму розмістила на своїй сторінці голова громади Тетяна Зайченко.

Нагадаємо, рішення про перехід релігійна громада Аджамської ТГ прийняла ще у квітні – тоді «за» перехід до кропивницької єпархії Православної церкви України проголосувало 347 жителів, які представляють дев’ять сіл релігійної громади.

Читайте також: Ще одна парафія області переходить до ПЦУ

Поширити:

Залишити коментар:

коментар