Голова облради Сергій Шульга звітуватиме про роботу за 2021 рік

Голова Кіровоградської облради Сергій Шульга підготував звіт про діяльність на посаді за рік. Свою роботу впродовж 2021-го назвав роком змін в управлінських підходах. У звіті нагадав, на чому робить акценти.

Про це повідомляє Перша електронна газета за інформацією облради.

«Одним із основних акцентів визначив прозорий менеджмент. Свою діяльність проваджу відкрито, цього ж вимагаю і від підлеглих – насамперед керівників комунальних підприємств і закладів. Саме тому я запровадив аудити.

(…)Наступний акцент, який я визначив у своїй роботі, – доступна влада. Як голова Кіровоградської обласної ради, окрім особистих прийомів, я започаткував виїзні прийоми громадян, на які до участі запрошую і депутатів.

Спільна робота всіх громад – це те, що, вважаю, необхідне для розвитку Кіровоградщини. Саме для того, щоб посилити роботу з кожною із 49 громад, я ініціював створення Муніципальної ліги. Це перший такого формату дорадчий орган при обласній раді за час незалежності України. Підготовку ми розпочали наприкінці 2021 року, а вже 18 лютого 2022 року відбулося перше засідання Муніципальної ліги. Участь у ньому взяли всі громади Кіровоградщини.

Інвестиції – це не лише економіка. Уперше Кіровоградська обласна рада розпочала роботу над абсолютно новим напрямком – міжнародним. У 2021 році відбулися зустрічі з послами країн-партнерів, під час яких мова велася не тільки про економічну співпрацю, а й про взаємодію у гуманітарному напрямку. Актуальним у планах залишається створення інвестиційної ради при обласній раді.

Кіровоградщина – туристичний регіон – гасло, під яким у 2021 році відбувалася активна промоція туристичного потенціалу області. Ми запланували масштабну роботу над створенням нових туристичних маршрутів – літературних, подієвих і маршрутів особистостей. Частину вдалося оформити і презентувати. Водночас у вересні 2021 року за моєї ініціативи в рамках AgroExpo відбулася перша інтерактивна конференція «Туризм vs бізнес: від пропозиції до попиту», на якій презентували роботу туристичного порталу. Участь у ній взяли майже 200 представників громад, туристичних агенцій та екскурсоводів.

Підтримка обдарованих дітей і молоді. За рік своєї каденції я побачив, що Кіровоградщина виховує обдарованих науковців, спортсменів, митців, громадських діячів… Тому переконаний, що таких дітей потрібно стимулювати, допомагати реалізовувати їхні ідеї. Уперше в історії обласної ради я започаткував іменну стипендію для обдарованих. У 2021 році стипендіаткою стала студентка третього курсу факультету української філології, іноземних мов та соціальних комунікацій Центральноукраїнського державного педагогічного університету імені Винниченка Єлизавета Єрещенко. Вона щомісяця до кінця 2022 року отримує 5 тисяч гривень із моєї заробітної плати.

У 2021 році я акцентував увагу і на необхідності посилити патріотичне виховання наших дітей. Першим реалізованим проєктом стала відеоверсія вистави «Іду за вас»», – зазначає у своєму звіті голова обласної ради.

Разом із тим Сергій Шульга додає, що у 2021 році дитячі парламенти трьох громад Кіровоградщини стали переможцями конкурсу облради «Активна генерація» та отримали гранти для реалізації своїх проєктів на загальну суму 39 тисяч гривень.
Як уже повідомлялося, звіт про діяльність Сергія Шульги на посаді голови Кіровоградської обласної ради депутати розглянуть на першому під час війни сесійному засіданні, що проходитиме онлайн 14 червня.

Нагадаємо, відповідно до законодавства, голова обласної ради звітує про свою діяльність не менше одного разу на рік.

Читайте такожОблрада вперше після 24-го лютого збереться на сесію

Поширити:

Залишити коментар:

коментар