У Кропивницькому шпиталь отримав 3D-принтер для виготовлення протезів

© Суспільне Кропивницький

Обласний шпиталь у Кропивницькому отримав 3D-принтер і матеріали для виготовлення протезів та суглобів. Їх, за зверненням Української добровольчої армії, купив міжнародний благодійний фонд “Арфа” з американського міста Нью-Йорк.

Про це повідомляє Перша електронна газета з посиланням на Суспільне Кропивницький.

“Використовуватимуть 3D-принтер у відновлювально-пластичній хірургії, травматології для лікування травмованих, поранених бійців, при ушкодженнях ніг та рук”,- пояснив  головний хірург області Олександр Лавров.

На принтері також будуть виготовляти мобільні шини, замісні тимчасові частини кісткової тканини для наступного лікування.

За словами головного хірурга, такий принтер – єдиний в області. До цього для лікування складних переломів застосували різні металоконструкції, гіпс, лангети.

“Тепер хворі у післяопераційному періоді не будуть прикутими до ліжка. Будуть відвідувати фізіотерапію, більш розкуто себе поводити”,- розповів Олександр Лавров.

Протягом трьох тижнів лікарі вчитимуться користуватися принтером. Потім почнуть використовувати його для лікування.

“Ідея купити такий принтер виникла рік тому. Наші бійці вивчали потреби і сучасні методи лікування саме поранених і можливості, як скоріше можна відновити бійців після поранення”,-  зазначив начальник штабу Української добровольчої армії Сергій Ільницький.

Вартість 3D-принтера майже 100 тисяч гривень.

“Те, що  зробить цей принтер для захисників України, набагато більше його вартості”,- додав стрілець Української добровольчої армії з позивним “Хоттабич”.

Нагадаємо, Кіровоградський госпіталь ветеранів війни впроваджує сучасні методи реабілітації

Читайте також: у Кропивницькому виготовлятимуть сучасні протези для дітей і дорослих

Поширити:

Залишити коментар:

коментар