Добровеличківській громаді подарували дизельні електрогенератори

https://tsnap.ulead.org.ua/

Добровеличківська громада отримала від програми U-LEAD автономний ліхтар та електрогенератори.

Про це Першій електронній газеті повідомили представники програми.

Для медичних та соцзакладів громади важливим питанням було забезпечення безперебійної подачі електроенергії. Саме тому дизельні генератори та автономний ліхтар, які громада отримала від U-LEAD, стануть в пригоді раптом не стане світла.

У Добровеличківській громаді вже знайшли прихисток 1029 біженців, з них 283 дітей. Транзитом через населені пункти з початку війни пройшли понад 1500 людей, які рятувалися від війни.

Як зазначила заступниця Добровеличківського селищного голови Валентина Саакян, для тих, хто приїжджає в пошуку тимчасового прихистку в громаді облаштовують спеціальні приміщення. Але, коли почали шукати необхідні речі, зрозуміли, що не вистачає ковдр, розкладушок та інших речей. Саме тому комплект «Прихисток», який має отримати громада від U-LEAD, допоможе в організації спальних місць, забезпечить можливість зробити запаси питної води. Також в комплекті є генератори.

viber-2022-05-20-11-07-07-173Окрім Добровеличківської громади технічну допомогу від U-LEAD отримають ще 19 громад Кіровоградської області.

«На даний час громади нашого регіону працюють на забезпечення тилу, допомоги збройним силам, територіальній обороні та переселенцям. При цьому не кожна громада може забезпечити себе необхідним устаткуванням та речами. Саме тому U-LEAD придбала і доставляє до громад України пакети екстреної допомоги. Набори  “Прихисток” та “Світло” забезпечать громади відповідними необхідними засобами для  облаштування прихистків для внутрішньо переміщених осіб та підтримки живлення у комунальних закладах», – розповів Олег Яременко, керівник Регіонального офісу «U-LEAD з Європою» у Кіровоградській області.

Програма для України з розширення прав і можливостей на місцевому рівні, підзвітності та розвитку «U-LEAD з Європою» спільно фінансується ЄС та його державами-членами Німеччиною, Польщею, Швецією, Данією, Естонією та Словенією для підтримки України на її шляху до зміцнення місцевого самоврядування. U-LEAD сприяє прозорому, підзвітному та багаторівневому управлінню в Україні, яке відповідає на потреби громадян, та розширює можливості громад.

Читай також:

У Кропивницькому влаштовують благодійний забіг: збиратимуть кошти для ЗСУ

Поширити:

Залишити коментар:

коментар