Кіровоградський перинатальний центр рятує від впливу війни 14 передчасно народжених дітей

pexels.com
З першого дня воєнних дій в Україні відділення реанімації новонароджених Кіровоградського перинатального центру рятує життя передчасно народжених дітей, кількість яких досягла 14.


Про це повідомляє Перша електронна газета з посиланням на Кіровоградський перинатальний центр.

 “Найменша  вага новонародженого складала 890 граммів. З них були одна двійня та трійня. Жінки народжували в терміні трохи більшим ніж половина необхідного терміну вагітності. А довелося їм народжувати передчасно через негативний вплив війни, а саме: стрес, недоїдання, зневоднення, перебування в шкідливих та не пристосованих умовах в підвалах і бомбосховищах.  Всі дітки народжувалися в тяжкому стані та потребували довготривалої інтенсивної терапії. Їх мами не завжди мали можливість звернутися вчасно за медичною допомогою через російську агресію”, – розповідають працівники медичного закладу.

Медики зазначають, що ще ненароджені діти  вже отримали вплив війни: затримку фізичного розвитку плоду, крововиливи в мозок, пневмонію, генералізовані інфекції.

 “Ми вражені та хочемо щоб весь світ почув, що відбувається та як впливає війна на здоров’я націїї та майбутні покоління”, –  повідомляють на сторінці центру.

Нагадаємо, як виглядає відділення реанімації новонароджених у перинатальному центрі

Читайте також: в перинатальному центрі врятували породіллю з міського пологового будинку

Поширити:

Залишити коментар:

коментар