Понад тисячу порцій обідів щодня для переселенців та військових готують у Кропивницькому педагогічному університеті.
Про це повідомляє Перша електронна газета з посиланням на Суспільне.
“До приготування їжі, крім працівників їдальні, задіяли викладачів та інших працівників університет. З нашої сторони – працівники, приміщення, комунальні послуги. Продукти надають волонтери”, – розповів ректор ЦДПУ Євген Соболь.
Щодня готують близько 200 літрів перших страв і до 120 кілограмів іншої їжі.
“Салат овочевий, борщ червоний, плов, налисники, рогалики з повидлом, компот із консервованих вишень і паляниця. Буває і 120 кілограмів, і 70 і 90 – залежить від страви. Борщ у 50-літрових каструлях варимо”, – повідомила завідувачка виробництва Валентина Сокуренко.
Працівниці їдальні розповідають, що їхні сини на фронті та в теробороні, готуючи їжу для них, вони роблять свій внесок у захист Батьківшини.
“Син – на фронті, а я тут хочу допомогти. Нас волонтер возить на роботу. Кожен хоче чимось допомогти, всі об’єднані єдиною метою, бо як не ми, то хто. Випікаю хліб із любов’ю, ніжністю, турботою і теплотою. Для наших солдатів, синів, батьків”, – додала працівниця їдальні Наталія Джевага
Допомагати готувати обіди в університет приходять і кухарі з кропивницьких шкіл.
Обіди військовим та переселенцям доставляють самостійно.
Нагадаємо: Піщанобрідський ліцей став волонтерським центром
Читайте також: У Кропивницькому з`явився новий гуманітарний центр