У Кропивницькому побудують нову станцію скидання стоків

©s-tehnika.com.ua

Водоканал  розробив проект нового будівництва повністю автономної модульної зливної станції на вул. Кропивницького, 185 в обласному центрі. Ця станція кардинально відрізнятиметься від існуючої нині.

Про це повідомляє Перша електронна газета за інформацією «Дніпро – Кіровоград».

Майданчик буде з бетонним фундаментом, модульною станцією заводського виробництва та навісом для асенізаційних машин. Приймати стоки тут зможуть більше двох машин одночасно.

Кожен перевізник, який укладатиме з ОКВП «Дніпро – Кіровоград» угоду про злив нечистот на цьому майданчику, отримуватиме безконтактну карту або автоматичний брелок для ідентифікації. За їхньою допомогою система фіксуватиме дані перевізника, час, дату прийняття стоків.

Блок автоматичного контролю якості онлайн проводитиме аналіз нечистот: прийом різних їхніх видів – рослинних, тваринних чи хімічних – матиме окремий тариф. Це визначатиметься автоматично, відповідно до типу стоків вираховуватиметься сума до оплати.

Зливна станція буде повністю автоматичним об’єктом, який не буде вимагати постійного нагляду. Перевізник самостійно зможе під’їхати до контейнера на станції, під’єднатись до нього шлангом та прикласти свій ідентифікатор, про який вказано вище, до сканера в шафі керування.

Далі система ідентифікує перевізника, фіксує його дані та адресу походження стоків та перевіряє наявність дозволу на скид. Якщо все добре – засувка відкривається і відбувається скид. Після цього засувка замикається і колектор промивається.

Якщо параметри скидів перевищують заявлені перевізником засувка автоматично закриється і скид припиниться. Це також фіксуватиме система та видаватиме чек із зазначенням причини відмови у прийнятті стоків.

Після кожного прийому стоків перевізник отримує роздрукований чек. Таким чином ОКВП «Дніпро – Кіровоград» повністю відійде від використання готівки та усуне ризики людського фактору при готівкових розрахунках.

Контроль над роботою станції можна буде здійснювати дистанційно через захищений протокол. Всі стоки обліковуватиме електромагнітний витратомір.

Загальний кошторис проекту – 6,2 мільйона гривень. Завершити будівництво планується до 25 грудня 2022 року.

Читайте також: у  «Дніпро – Кіровоград» запрацював «телефон довіри»

Поширити:

Залишити коментар:

коментар