На Кіровоградщині ліквідували нелегальне постачання боєприпасів до Росії

Ілюстративне фото
На Кіровоградщині  СБУ ліквідувала нелегальну відправку боєприпасів до стрілецької зброї до РФ.


Про це Першій електронній газеті повідомили у пресслужбі Служби безпеки України.

Боєприпаси до Росії потрапляли  під виглядом поштових відправлень. У зловмисників вилучено майже 100 набоїв до вогнепальної зброї.

Постачаннями займався місцевий житель, який раніше притягувався до кримінальної відповідальності.

За даними слідства, він налагодив канал переправлення боєприпасів за кордон. Для пересилання «товару» своїм спільникам в РФ, використовував міжнародні сервіси одного з поштових операторів.

Задля спілкування зловмисники використовували закриті телеграм-канали. Співробітники СБУ викрили організатора схеми на спробі відправлення за кордон партії бойових набоїв, прихованих у посилці з побутовими предметами.

Під час обшуку його помешкання, правоохоронці знайшли поштові квитанції та чорнові записи із доказами протиправної діяльності.

  “Наразі ми повідомили зловмиснику про підозру за ч. 2 ст. 15, ч. 1 ст. 201 (контрабанда), ч. 1 ст. 263 (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) Кримінального кодексу України. Вирішується питання щодо обрання судом міри запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою”,- коментують ситуацію в СБУ.

Триває досудове розслідування для встановлення всіх обставин правопорушення, у тому числі джерел надходження боєприпасів до організатора схеми.

сбу77

сбу88

Читайте також: 18-річний рецидивіст виманив у жителів Кіровоградщини сотні тисяч гривень

Поширити:

Залишити коментар:

коментар