У Кропивницькому збирають кошти на апарат для станції переливання крові

© pixabay.com

Благодійний фонд допомоги онкохворим дітям “Янгол життя” оголосив про початок збору коштів на придбання аналізатору низьких рівнів гемоглобіну для станції переливання крові.

Про це повідомляє Перша електронна газета з посиланням на фонд “Янгол життя”.

“Я Віка, мені 17 років. Уже майже півтора року я живу в лікарні з діагнозом “апластична анемія”. Мій кістковий мозок відмовляється працювати самостійно і виробляти клітини крові, тому я зараз тримаюся на ліках та донорській крові. Щотижня, а іноді і кілька разів на тиждень мені вливають донорську кров. І кожного разу її необхідно перевіряти на апаратурі, яка на нашій станції переливання крові набагато старша за мене”,- розповідає дівчинка

Для того, аби Віка  могла отримувати якісну допомогу від донорів, щоб їхня кров  допомагала, а не шкодила, станції переливання крові необхідно придбати аналізатор низьких рівнів гемоглобіну. Але кошти на нього не виділяються.

Цей аналізатор буде працювати на цілу область і допоможе не тільки дівчинці, а й сотням інших пацієнтів з онкологічними, гематологічними захворюваннями, пацієнтам на операційному столі, в пологовому будинку та будь-якій лікарні в місті і області, яким знадобиться донорська кров.

a0e21254499e688b726e03898de2a405.png

Аналізатор перевіряє еритроцитарну масу крові, термін придатності якої наближається до завершення. Трапляється так, що по термінах донорська кров ще “придатна”, але гемоглобін у ній вже зруйнований, і користі від такого переливання не буде. І щоб не нашкодити пацієнтам, але при цьому й не утилізовувати кров, яка є в запасі і може врятувати чиєсь життя, потрібна така перевірка.

Обласна станція переливання на сьогодні забезпечує до 80% потреб у донорській крові для медзакладів Кіровоградської області, проте аналізатор, який зараз перевіряє кров, ще 1993 року випуску, усі гарантійні строки вже давно минули.

Кожні 50, 100 чи 200 гривень наближають до одужання таких дітей, як Віка. Разом з іншими благодійними внесками вони перетворяться на нову апаратуру чи довгоочікувані хороші результати обстежень.

 “Завдяки аналізатору, який ми плануємо закупити, перевірятимуть донорську кров для лікарень Кропивницького та області. Зробіть благодійний внесок зараз, і Віка, її маленькі сусіди по палаті, пацієнти в інших лікарнях зможуть отримати користь від донорської крові, зможуть врятувати життя”,- додають благодійники.

Потрібно зібрати 43 500.00 грн.

Переходьте за посиланням. Натискайте кнопку «Підтримати».

Нагадаємо,  У Кропивницькому триває акція “Скринька хоробрості” для онкохворих дітей

Читайте також: У Кропивницькому восьмимісячна Сашенька потребує допомоги

Поширити:

Залишити коментар:

коментар