На Кіровоградщині 5 сіл залишилися без лікарки, бо та не вакцинувалася

© sud.ua

У Великосеверинівської амбулаторії Кіровоградської області сімейну лікарку Алевтину Олійник відсторонили від роботи через те, що не надала сертифікат про вакцинацію від коронавірусу.

Про це повідомляє Перша електронна газета за інформацією Суспільного.

Жінка розповіла, що декларації з нею підписали 2400 жителів п’ятьох сіл Кропивницького району.

Лікарка не впевнена в тому хворіла вона на коронавірус чи ні:

 “Я не хворіла, може й хворіла легкою формою, я переношу це нормально. У мене є імунітет, я так вважаю, як лікар. Я можу заплатити штраф, працювати як треба, хай там винесуть мені якусь догану, але вакцинуватись заради цього я не можу”.

Каже, зробить дослідження на антитіла від коронавірусу і тоді вирішить, чи буде вакцинуватися.

Лікарка нині вдома. Про наказ Міністерства охорони здоров’я від 31 січня про обов’язкову вакцинацію медиків, каже, знала, але сертифікат про вакцинацію керівництву не надала, бо не вакцинована.

“Мене ознайомлювали з цією ситуацією. І головний лікар попереджав, і відділ кадрів. Вони мені пропонували, щоб я подумала і вирішила це питання. Я відсторонена, наказ підписала, що я ознайомлена”.

З лікаркою підписали декларації жителі сіл Підгайці, Оситняжка, Северинка, Лозуватка, Кандаурове.

“Телефонують люди, вони просто в такому розпачі, і я не знаю, що робити, і вони не знають, як діяти. Я думала, нехай звільняють, це моє особисте право, я тут працюю два роки”.

У Великосеверинівській амбулаторії замість сімейної лікарки пацієнтів приймає фельдшерка Ірина Осадча. Вона приїхала з села Підгайці, що за чотири з половиною кілометри від Великої Северинки. Працює тут щодня, поки немає лікарки.

Говорить, призначати лікування пацієнтам без лікаря не може. Направляє їх до центру медико-санітарної допомоги у Кропивницький за 14 кілометрів.

“Людям треба лікарняний, ми не можемо його дати. Люди скаржаться”.

Великосеверинівська амбулаторія входить до складу Аджамського центру первинної медико-санітарної допомоги. Керівник Валерій Радулов розповів, що вакцинувалися 99% з сотні медпрацівників амбулаторій та фельдшерських пунктів. Серед них – 12 сімейних лікарів. Одну сімейну лікарку відсторонили від роботи через відсутність вакцинації від COVID-19. Вважає, відсторонена лікарка може працювати дистанційно. Звільнити її не можуть.

“Може дистанційно працювати в електронній системі, консультувати в телефонному режимі, але відвідувати амбулаторію їй заборонено”.

Нагадаємо, на невакциновану олександрійську вчительку наклали великий штраф

Читайте також: Авто, житло і 24 тисячі зарплатні пропонують лікарю у Катеринівській громаді

Поширити:

Залишити коментар:

коментар