У Кропивницькому можна обстежити молочні залози на сучасній апаратурі

Кропивницький пологовий будинок отримав сучасну апаратуру ВRASTER РRO для обстеження і ранньої діагностики раку молочних залоз.

Про це повідомляє Перша електронна газета за інформацією Кропивницької міськради.

BRASTER PRO –  використовує рідкокристалічну контактну томографію для виявлення термальних змін з поверхні молочної залози на ранніх стадіях раку, штучний інтелект для автоматичної інтерпретації термограмм, отриманих в ході дослідження.

Screenshot 3

“Із допомогою системи можна виявити такі ураження як, рак протоків, глобулярна карцинома, папілярний рак, запальний рак, фіброаденоми з вираженою васкуляризацією, запалення молочної залози, кісти з васкуляризованою оболонкою, що утворилися після запалення, – розповіла головна лікарка пологового будинку, депутат міської ради Людмила Романів. – Це дуже важливий апарат, він не дає опромінення, працює безболісно і швидко”.

Обстеження триває 15 хвилин, а результат отримуємо протягом 48 годин. Screenshot 2

Апарат не виявляє доброякісних утворень, наприклад фіброаденома із пониженою васкуляризацією або кальцифікована фіброаденома, кісти молочної залози, ектазія протоків молочної залози, ліпоми, мікрокальцинати молочної залози.

Кропивничанки можуть скористатися можливістю і пройти обстеження у пологовому будинку з понеділка по п’ятницю, звернувшись до консультативно-діагностичного відділення пологового будинку, що знаходиться на першому поверсі. Електронне направлення від сімейного лікаря для проходження обстеження не потрібно. Вартість обстеження – 300 грн.

Нагадаємо, як замовити безкоштовний тест на ВІЛ додому?

Читайте такожЯк виглядає відділення реанімації новонароджених у перинатальному центрі

Поширити:

Залишити коментар:

коментар