Екскомандиру кропивницьких спецпризначенців присвоїли нове військове звання

Олександр Трепак під час прощання з бойовим прапором полку. Фото пресслужби 3-го полку ОСпП імені князя Святослава Хороброго

До Дня ЗСУ екскомандиру 3-го Окремого полку спеціального призначення імені князя Святослава Хороброго, а нині начальнику штабу – заступнику командувача Сил спеціальних операцій ЗСУ Олександру Трепаку присвоїли військове звання бригадного генерала.

Про це повідомляє Перша електронна газета з посиланням на відповідний Указ президента України.

Довідково: Трепак Олександр Сергійович – з 2008 року проходив службу у 3 ОП СпП, де став командиром загону спеціального призначення. Брав участь у війні Росією з квітня 2014 року.

За особистий героїзм, виявлений під час операції з пошуку та евакуації важко пораненого командира Центру забезпечення бронетанковим озброєнням полковника Володимира Чобітка поблизу міста Бахмут був нагороджений орденом Богдана Хмельницького ІІІ ступеня та іменною вогнепальною зброєю.

З 27 серпня по 3 жовтня 2014 року був старшим військовим начальником з оборони території Міжнародного аеропорту «Донецьк». Здійснював безпосереднє керівництво відбиттям усіх спроб штурму та захоплення аеропорту, під час яких українські сили підбили 8 танків, один танк з незначними пошкодженнями захопили та евакуйовали, знищили понад 270 та захопили в полон 6 окупантів.

«Редут» особисто організував контрдиверсійну та контрзасадну роботу в околицях аеропорту, що унеможливило спроби окупантів перекрити шляхи постачання захисникам аеропорту продуктів та боєприпасів.

23 березня 2016 року полковник був призначений командиром Кіровоградського 3-го полку спецпризначення.

Нагадаємо, У Кропивницькому відзначили 30-річчя Збройних сил України

Читайте також: У Кропивницькому вшанували пам’ять загиблих Героїв

Поширити:

Залишити коментар:

коментар