Вже друга лікарня Кіровоградщини просить допомоги через дефіцит кисню

© Новини Запоріжжя

Гайворонська міська лікарня потребує матеріальної підтримки, щоб забезпечити киснем важкохворих пацієнтів з коронавірусом.

Про це йдеться у відкритому зверненні гайворонського міського голови Романа Волуйка і директора лікарні Олександра Скрипника, інформує Перша електронна газета.

Лише за минулих два місяці на лікування ковідних хворих лікарня витратила понад півмільйона гривень зі своїх рахунків.  Нині у трьох відділеннях лікарні перебуває 70 хворих з гострою пневмонією, із них 9 дітей. У 22 пацієнтів підтвердили Covid і майже всі вони – кисневозалежні.

Одному пацієнту на добу потрібно до десятка балонів медичного кисню, вартістю 500 грн за штуку, без врахування доставки. Наразі в лікарні є 29 кисневих концентраторів, але цього замало.

“Враховуючи, що усі пацієнти – це Ваші родичі, друзі, знайомі, сусіди, пропонуємо надати їм посильну допомогу. Відкрито благодійний рахунок, щоб кожен, хто може допомогти, робив це зручно, не виходячи з дому. Прохання до керівників закладів, установ, підприємств повідомити про цю благочинну акцію відповідних працівників. Лише разом ми переможемо невидимого ворога!” – ідеться у зверненні.

Банк: АТ КБ ПриватБанк
р/р UA973052990000026004045107202
код ЄДРПОУ 38817151.

У разі внесення грошової допомоги на рахунок лікарні через термінал АТ КБ ПриватБанк – набирати номер послуги 1001.

Нагадаємо, нещодавно до небайдужих односельців звертався колектив Добровеличківської лікарні з проханням допомогти придбати кисневі концентратори. У той же час Кіровоградщина є аутсайдером по закупівлі кисню по Україні.

Читайте також: У Новомиргородській лікарні запускають кисневу станцію

Поширити:

Залишити коментар:

коментар