Кіровоградська ОДА: Із 1 жовтня порядок отримання доступних інсулінів змінюється

@ pixabay

Отримати інсуліни безоплатно або з доплатою в будь-якій аптеці, яка працює за договором з Національною службою здоров’я, пацієнти з діабетом зможуть з 1 жовтня.

Про це під час брифінгу повідомила заступниця департаменту охорони здоров’я ОДА Наталія Горбенко, інформує Перша елктронна газета.

Вартість інсулінів аптеці відшкодує Національна служба здоров’я.

«Наразі, у Кіровоградській області на диспансерному обліку перебуває 6 307 пацієнтів з діагнозом діабет. Раніше, хворі отримували інсулін за програмою «Доступні ліки». Ліки компенсувалися за рахунок субвенції. А тепер, ми переходимо на електронний рецепт на інсуліни. НСЗУ проводить роботу з аптечними закладами, де хворі будуть отримувати ліки, а вже НСЗУ буде компенсувати аптеками кошти за них», – пояснила Наталія Горбенко.

Вона додала, що хворому треба проконсультуватися з лікарем-ендокринологом, який складе індивідуальний план лікування. Після цього лікар-ендокринолог зможе написати рецепт. Оскільки лікарі такого фаху є не у всіх закладах охорони здоров’я, хворий може звернутися до сімейного лікаря та отримати відповідний рецепт.

Наталія Горбенко також зазначила, що півтори тисячі жителів області вже проконсультувалися з лікарями та їм розроблені індивідуальні плани лікування. Більше 4 тисяч хворих мають звернутися до ендокринологів до 1 жовтня.

Уже з електронним рецептом пацієнт обирає будь-яку аптеку, в будь-якому регіоні країни, яка має договір з НСЗУ за напрямком реімбурсації інсулінів. В аптеці потрібно надати електронний рецепт або назвати його номер та код підтвердження й отримати призначений препарат.

Перелік аптек, в яких можливо отримати інсулін за електронним рецептом, можна буде дізнатись у контакт-центрі НСЗУ за номером 16-77 або на сайті nszu.gov.ua. Ця інформація буде доступною після укладення договорів з аптеками.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар