Екоактивісти знайшли три найчистіші джерела Кіровоградщини

© galychyna.info

Активісти ГО «Флора» склали рейтинг ТОП 5 найчистіших громадських джерел Кіровоградщини.

Про це повідомляє Перша електронна газета з посиланням на результати моніторингу ГО близько 40 громадських джерел і криниць регіону.

«З усіх джерел абсолютно чистою водою відзначились три : два колодязі та одне джерело (свердловина). Першим є громадський колодязь, розташований у Новоукраїнському районі. А саме у смт. Смоліному по вул. Ювілейній. Другим є колодязь в обласному центрі по вул. Курганній. Третім ідеальним джерелом виявилась свердловина по вул. Центральній, 2А у селі Розсохуватка Новоукраїнського району. Відповідно до отриманих лабораторних висновків, зразки води з усіх згаданих джерел за всіма показниками відповідають державним стандартам чистої питної води, викладеним у ДСанПін 2.2.4-171-10», – йдеться у прес-релізі «Флори».

Крім цього, екоативісти виявили два джерела, які, незважаючи на певні недоліки, мають увійти до рейтингу. Першим є популярне джерело, розташоване у Новомиргороді на так званих «Панських горах». Єдиний показник, за яким проба не відповідала ДСанПін 2.2.4-171-10, – це «Загальні коліформи та Escherichia Coli (кишкова паличка)». Разом з тим видалити всю згадану мікрофлору можна звичайним кип’ятінням води. Другим є джерело (свердловина) по вул. Центральній, 76 у селі Злинці Новоукраїнського району. Єдиним недоліком води, що містилась у цій свердловині, було перевищення концентрації радону. Однак простим способом видалення радону, та приведення такої води до державного стандарту чистої питної води, є звичайне відстоювання протягом декількох днів.

Читайте також:

Як у Кропивницькому імітують екологічний рух

У Кропивницькому перевірять і запишуть усі дерева

Поширити:

Залишити коментар:

коментар