Велике оЗЕленення: На Кіровоградщині створять селекційно-насіннєвий центр

Селекційно-насіннєвий центр для висадки лісів створять в Кіровоградській області в рамках програми президента «Зелена країна».

Про це під час прес-конференції повідомив голова Державного агентства лісових ресурсів України Юрій Болоховець.

«Разом з Міністром захисту довкілля та природних ресурсів Романом Абрамовським ми розробили чітку дорожню карту з реалізації програми «Зелена країна». Ми вже почали збільшувати власні потужності. За ці роки у нас має з’явитися 9 сучасних і технологічних селекційно-насіннєвих центрів. Сьогодні такий центр відкриваємо у Львові, до кінця року відкриємо ще один у Лимані Донецької області. Побудуємо такі технологічні насіннєві центри на Волині, Івано-Франківщині, Хмельниччині, Київщині, Сумщині, Херсонщині, Кіровоградщині», – сказав Юрій Болоховець.

e0da0d089d5e69c763d1241115f8c67f.jpg
© Міністерство захисту довкілля та природних ресурсів України

У рамках програми лісівники будуть висаджувати одно- і двохрічні сіянці деревних та чагарникових порід (залежно від місцерозташування). Це будуть типові для України дерева – дуб звичайний, сосна звичайна, сосна кримська, ялина європейська, ялиця біла, бук лісовий, ясен звичайний, липа дрібнолиста, клен гостролистий, клен-явір та інші.

Читайте також:

Загинули всі саджанці дерев, які два роки тому висадили вздовж траси Кропивницький – Миколаїв

На Кіровоградщині засадили ліс молодими дубами (ФОТО)

Поширити:

Залишити коментар:

коментар