Школи Кіровоградщини можуть вийти на навчання за одним із трьох варіантів

© 24tv.ua

Робота закладів загальної середньої освіти Кіровоградщини в 2021/2022 навчальному році в умовах поширення COVID-19 може бути організована за трьома оптимальними варіантами.

Про це повідомляє Перша електронна газета за інформацією обласного центру контролю та профілактики хвороб.

1 варіант – низький рівень захворюваності, «зелений» рівень епідемічної небезпеки. Учні відвідують школи у звичайному режимі, але за рішенням педради закладу може бути змішане навчання. Інклюзивно-ресурсні центри працюють у звичному режимі.

2 варіант – середній рівень захворюваності, «жовтий» і «помаранчевий» рівень епідемічної небезпеки. Дозволено очне або змішане навчання за рішенням педради закладу. Обов’язкове дотримання вимог соціальної дистанції, мінімізація контактів, дотримання нормативів наповнюваності класів.

Відвідування закладів заборонено у разі, коли на самоізоляції через контакт з хворим на ковід перебуває більше, як 50% учнів і персоналу. Діяльність ІРЦ організовується з застосуванням частково дистанційних технологій.

3 варіант – високий рівень захворюваності, «червоний» рівень епідемічної небезпеки. Працюють лише дитсадки, спецзаклади освіти і початкова ланка (1-4 класи). Для всіх інших відвідування освітнього закладу заборонено, а навчання організовується дистанційно. Це стосується також ІРЦ.

Важливо! Для організації освітнього процесу в очній або змішаній формі у закладі має бути вакциновано не менше 80% персоналу.

Нагадаємо, школярі з Кіровоградщини вакцинувалися від COVID-19, щоб поїхати на навчання в Європу.

Читайте також: Кіровоградщина лідирує за темпами вакцинації

Поширити:

Залишити коментар:

коментар