«Дерев’яний Всесвіт» у Кропивницькому допомагає сиротам адаптуватися до життя

© www.annieskitclubs

«Дерев’яний Всесвіт» – це столярна майстерня, у каталогах якої можна знайти що завгодно: від дерев’яних іграшок та сувенірів до меблів. А також це соціальний проєкт, основним завданням якого є адаптація повнолітніх сиріт до життя після інтернату.

Історія майстерні «Дерев’яний Всесвіт» розпочалася у 2014 році. Тоді автор проєкту Андрій Абдрейкін, переїхавши до Кропивницького, разом з дружиною вирішив продовжити справу, якою займався ще у Бердянську. Головною ідеєю створення проєкту було бажання показати дітям, яких у свій час так і не всиновили, модель сім’ї.

– Ми приймаємо підлітків, які вийшли з інтернату, вступили до училища, переїхали в гуртожиток і розпочали там нове життя. Але не у всіх воно добре складається, тому перед тими, хто хоче щось змінити і чогось досягти, ми відчиняємо двері свого будинку. Підлітки живуть у нас замість гуртожитку, стають членами сім’ї. В ідеалі, коли вони покидають нас, ми б хотіли, щоб сироти створювали свої сім’ї, адже з другою половинкою легше, це підтримка по життю, – пояснює замисел проєкту пан Андрій.

Підопічних волонтери Фонду «Серце для сиріт» знаходили, проводячи в інтернатах регіону уроки етики та спортивні ігри і паралельно розповідаючи про можливість зайнятості у майстерні. Тому коли молоді люди випускалися з інтернату, вони вже знали, до кого можна звернутися.

photo 2021 07 27 12 22 20 (2)

Зараз столярну справу опановують п’ятеро молодих людей, у тому числі й одна дівчина. Пан Андрій говорить, що вони готові брати кожного, хто хоче приєднатися до загальної праці, але проблема полягає у тому, що важко знайти зацікавлених людей. Часто після закінчення інтернату підліткам хочеться свободи і їх більше приваблюють можливості швидкого підробітку, ніж довга та кропітка праця. До того ж інколи буває складно знайти правильний психологічний підхід до юнаків, адже вони здебільшого мають багато комплексів і на певні ситуації можуть досить дивно реагувати.

Оскільки виробництво у першу чергу є навчальним, багато прибутку воно не приносить. Часто під час праці псуються матеріали та інструменти. Тому для того, щоб триматися на плаву, майстерня хоче розвивати свій інтернет-магазин, у якому зможе продавати власні вироби та продукцію своїх партнерів. У першу чергу це робиться для того, щоб завжди була можливість замінити зіпсований матеріал. Також у планах на майбутнє – найм спеціаліста по роботі з деревом для допомоги у координуванні праці сиріт та розширення цеху. Зараз активно розробляється каталог виробів.

Замовити продукцію можна за телефонами: (066)862-07-92, (097)504-85-44 чи на сайті woodenuniverse.net.

Нагадаємо, у Кропивницькому ремонтують спортивний басейн за 20 мільйонів.

Читайте такожТрадиційні танці під сільську музику влаштували посеред вулиці у Кропивницькому

Screenshot 3

Поширити:

Залишити коментар:

коментар