Міськрада просить дозвіл перевозити стоячих пасажирів у громадському транспорті Кропивницького

© Михайло Карпущенков

Депутати Кропивницької міської ради звернулися до Президента України, Голови Верховної Ради, прем’єр-міністра з проханням послабити вимоги карантину для міських пасажирських перевезень. Зокрема для міст, які знаходяться в “зеленій”, “жовтій” та “помаранчевій” зонах, дозволити перевезення пасажирів у тролейбусах та автобусах з розрахунку не більше 50% місць, передбачених місткістю транспорту.

Про це йдеться на сайті міськради, повідомляє Перша електронна газета.

Наразі встановлені обмеження на перевезення пасажирів по кількості місць для сидіння. Чиновники наголошують, що це не дозволяє забезпечити належний рівень перевезень пасажирів, особливо у години “пік”, через відсутність достатньої кількості транспорту.

Внаслідок обмежень приватні перевізники через збитки скоротили випуск автобусів на 160 одиниць проти 355 одиниць, передбачених договорами на перевезення.

“При цьому, міська рада не в змозі пояснити громадянам, чому в метро дозволено перевозити пасажирів без обмежень, а в громадському транспорті, який розрахований на перевезення більш ніж 100 пасажирів, не більше ніж місць для сидіння, тобто 24 пасажири.

Кропивницький має сталу тенденцію до зниження кількості хворих на коронавірус, загальний рівень захворюваності є найнижчим в Україні”.

Депутати стверджують, що ці збитки неможливо покривати за рахунок коштів місцевого бюджету. Заборгованість за перевезення пільговиків на початок липня становить понад 14  млн грн. При цьому кошти в місцевому бюджеті для покриття цієї заборгованості відсутні.

За словами депутатів, це позначається на неспроможності підприємства у виплаті заробітної плати, вчасній сплаті постачальникам енергоносіїв та інших матеріально-технічних ресурсів.

“Встановлені Урядом протиепідемічні заходи для роботи громадського транспорту на період карантину у зв’язку з поширенням коронавірусної хвороби (COVID-19) призвели до суттєвих ускладнень щодо задоволення попиту у години «пік». Утворення великих черг та скупчень пасажирів на зупинках громадського транспорту, особливо в складних погодних умовах, може суттєво впливати на рівень захворюваності населення міста на гострі респіраторні вірусні захворювання”.

Нагадаємо, у схемі руху громадського транспорту на селище Нове встановили тимчасові зміни.

Читайте також: Пенсіонер із Кіровоградщини травмувався в ДТП на міжнародному автобусному рейсі

Поширити:

Залишити коментар:

коментар